Beste Bensinkort/Dieselkort

kredittkort bensinkort dieselkortVELG RETT KREDITTKORT OG SPAR PENGER HVER GANG DU FYLLER BENSIN!

Du kan spare mye penger ved å bruke et bensinkort (også kalt Diesel- og Drivstoffkort).

Her har vi samlet de kredittkortene i vår test som har bensin- og drivstoffrabatt. Kredittkortene har også andre fordeler som rabatter på mat og dagligvarer, klær, sko, elektronikk og leiebil etc. Denne siden inneholder kommersielle lenker.

Her er rabattoversikten for de ulike bensinkortene.
YX Visa 40 øre i rabatt på alle betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-aX stasjoner i hele landet. Bestill kortet.
365direkte mastercard – 34 øre/l fast rabatt fra Esso + 3,65 % i cashback = 85 øre/l ved en pumpepris på 14 kroner. 2 % rabatt på alle andre bensinstasjoner i hele verden. Bestill kortet.
Ikano Visa – 1% rabatt på alle bensinstasjoner og 2% rabatt hos Shell. Bestill kortet.
Flexi Visa – Få 4 % bonus på valgfri bonuskategori. Du kan velge bensin som bonus kategori å 4 % bonus på bensin og drivstoff. Dette betyr 56 øre pr liter rabatt vid en pumpepris på 14 kr literen.
Shell Mastercard –  40 øre pr liter i trumfbonus på alle Shell stasjoner (pluss av og til ekstra rabatter) og 1% trumfbonus på alle andre kjøp i bensinstasjonen(og overalt ellers). Ikke noe makstak på bonus.

Se vår kåring av beste bensinkort og få deg et kredittkort med bensinrabatt/drivstoffrabatt!

kredittkort terningskast 6

 • Vunnet beste kredittkort hos Dine Penger hele 10 ggr.
 • 34 øre/l fast rabatt fra Esso + 3,65 % i cashback = 85 øre/l ved en pumpepris på 14 kroner.
 • 2 % rabatt på alle andre bensinstasjoner i hele verden.
 • Tilgang til Danske bank reward – et bra rewardprogram.

Maks kreditt
50 000,-

Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16 929,-
Bestill 365direkte
Bestill kortet
Kjapt svar
kredittkort terningskast 6

 • 40 øre i rabatt fra første liter på alle betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i hele landet.
 • Meget bra rabattprogram med bransjerabatter hver måned. Du kan velge 3% rabatt på mat og dagligvarer hver måned.
 • Hver 6. maskinvask på YX stasjoner gratis!
 • Detaljert bilregnskap

Maks kreditt
100 000,-

Eff. rente 23,75%, * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.804,-
Bestill YX Visa
Bestill kortet
Kjapt svar
kredittkort terningskast 5

 • 1% fast rabatt på bensinstasjoner, mat- og dagligvarer. 2% rabatt hos Shell.
 • Makstak for rabatter er på hele 5000 kr pr år.
 • Bra fordelsportal med rabatter inntil 25% i mange bransjer.
 • Månedsrabatter på alt innen en bestemt bransje.
 • Reise- og avbestillingforsikring.

Maks kreditt
100 000,-

Eff. rente 20,43 %, 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 596 kr.
Bestill Ikano Visa
Bestill kortet
Svar umiddelbart
kredittkort terningskast 5

 • 4% bonus på valgfri bonuskategori. Velg bensin så får du 4% bonus på bensin og drivstoff! Dette betyr 56 øre/l rabatt ved en pumpepris på 14 kr.
 • Rabatt på over 200 nettsteder med fordelsprogrammet Kickback.
 • Rabatt på over 100 restauranter og spisesteder i Norge.
 • Bonuskategorier: drivstoff, flyreiser, klær og sko, sportsutstyr og elektronikk.

Maks kreditt
100.000,-

Eff.rente 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kostnad: 4.349. Totalt 39.349
Bestill FlexiVisa
Bestill kortet
Svar umiddelbart
Dobbel drivstoffbonus i 30 dager til nye kunder.
kredittkort terningskast 4

 • 40 øre liter drivstoff bonus hos Shell
 • 1% trumfbonus på alt du kjøper og ingen maksimal bonusgrense
 • 10% rabatt hos rentalcars.com.
 • Tankefeil forsikring

Maks kreditt
75 000,-

Eff.rente 26,17%, 15.000 kr o/12 mnd. Totalt 17.149 kr
Bestill Shell Mastercard
Bestill kortet
Svar umiddelbart

Kriterier for testen bensinkort.

Testen er basert på generell bruk av kredittkort for den gjennomsnittlige forbruker som bruker kortet til å få drivstoffrabatt. Vektingen av parametrene er satt etter hvordan vi mener viktigheten er for den generelle bruker. Vurderingen av kredittkortene er satt etter hvordan kredittkortene de gjør det innenfor de ulike kategoriene nedenfor. Vektingen av kategoriene er satt etter hva vi mener er viktig å tenke på når en velger et kredittkort med bensinrabatt på generell basis. Testen inneholder kun et utvalg av kredittkort med drivstoffrabatt på det norske markedet, det finnes også andre kredittkort som gir bensinrabatt i Norge.

Drivstoffrabatt har en vekting på 70%, andre fordeler har en vekting på 10%,  gebyrer og rente har en vekting på 10%, helhetsvurdering & brukeropplevelse har en vekting på 10%.

Logikken bak vektingen er av vi mener at hvis hovedmålet med kredittkortet er å bruke det som bensinkort så er drivstoffrabatten den viktigste parameteren å se på. Men uansett er det lurt å se litt på hvilke andre fordeler kredittkortet har. Det er selvsagt også viktig å sette seg inn i gebyrer og renter. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke rekommanderer bruk av kredittkort som lån, vi mener at man helst aldri betale rente på et kredittkort men betale ned den utestående kreditten hver måned.

Bensinkort – noe alle eiere av biler som går på drivstoff har bruk for

Veldig mange har bruk for å ha et bensinkort også kalt dieselkort eller drivstoffkort. Hvorfor ikke få rabatt på bensin når du kan? Drivstoff er noe som alle bileiere som har biler som går på drivstoff må bruke penger på. De totale års kostnadene for Bensin og drivstoff er for mange mennesker høy. En av de beste måtene å få billigere bensin på er å ha et kredittkort med bensinrabatt. Med et bensinkort får du rabatt hver gang du fyller tanken.

365privat kredittkort gir deg alltid drivstoffrabatt. Den beste rabatten får du hos Esso der du har 34 øre/l fast rabatt + 3,65 % i cashback. Dette betyr 85 øre/pr liter ved en pumpepris på 14 kroner, 88,75 øre pr liter på en pumpepris på 15 kr og 92,4 øre pr liter på en pumpepris på 16 kr. Du får 2% rabatt på alle andre bensinstasjoner i hele verden.

YX Visa er et meget bra kredittkort for mange. Du får 40 øre rabatt per liter bensin du handler hos YX bemannede stasjoner og hos Uno X sine ubemannede stasjoner. I tillegg har du tilgang til et godt rabattprogram der du hver måned kan velge hvilken kategori/bransje du får rabatt i denne måneden. Hver måned kan du velge 3% rabatt på mat- og dagligvarer. Så YX Visa kan brukes både som bensinkort og dagligvarekort, det synes vi er meget bra.

Vi har også sansen for Ikano Visa kredittkort som bensinkort, ikke bare for bensinrabatten men fordi at du også får 1% rabatt på mat og dagligvarer, du har et makstak på bonus på hele 5000 kr pr år och kortet har en bra fordelsportal. Totalt sett er Ikano Visa et meget bra kredittkort.

Flexi Visa gir deg god drivstoff rabatt hver gang du fyller tanken, men obs kun hvis du velger bensin som bonuskategori. Da får 4% i bonus hos alle bensinstasjoner. Det er enkelt å få ut denne bonusen fordi at du får rabatten på alle bensinstasjoner uansett hvor du fyller. Du har også en flexibilitet at hvis du noen måned skal bruke mer penger i en av de andre kategoriene kan du den måneden bytte kategori for å spare mest mulig. Men vi gjør oppmerksom på at dette er et kredittkort som kun fungerer som bensinkort hvis du velger bensin som bonuskategori. Hvis du velger noe annet får du ikke bonus på bensin.

Vårt femte bensinkort er Shell MasterCard kredittkort. Dette er også et bra bensinkort hvis du fyller tanken hos Shell. Hvis du ikke har tilgang til Shell eller at praktiske årsaker fyller tanken et annet sted så er ikke dette kredittkortet å rekommandere som bensinkort. Kortet er et relativt bra kredittkort med 1% trumfbonus på alle kjøp du gjør med kortet i hele verden.

En annen måte å spare penger på bensin er å fylle tanken på dager da bensinen er billigere. Men denne strategien er avhengig av at bensinstasjonene varierer prisen utover uken slik at du kan velge å fylle tanken de dagene prisen er lavere. Normalt er det billigere å handle i helgen, på mandag morgen og i midten av uken, men dette kan variere fra sted til sted. Uansett fyller du tanken enn billigere hvis du har et bensinkort i tillegg.

Fyll tanken på et godt tidspunkt

I tillegg til å bruke kredittkort med rabatt på bensin lønner det seg å fylle tanken på et godt tidspunkt når bensinen er billig. Normalt så endrer bensinstasjonene pris under uken og prisen pr liter kan variere med opp til 2-3 kr pr liter avhengig av hvilken dag du fyller tanken. Prisen er normalt sett rimeligst søndag kveld og mandag morgen samt seint på onsdag kveld. Så hvis du fyller tanken en søndag kveld med et kredittkort med bensinrabatt kan du spare noen kr per liter sammenlignet med om du fyller tanken de andre dagene i uken. 3 kr liter betyr 180 kr i forskjell hvis du tanker 60 liter bensin, så her finnes det mye å spare for den bevisste bruker. 

Regneeksempel
Hvis du for eksempel tanker til en literpris på 15 kr på Esso med 365direkte mastercard så sparer du 0,8475 kr per liter. Tanker du 100 liter per måned sparer du altså 84,75 kr x 12 mån = 1017 kr pr år på drivstoff. Hvis du og spanderer 1000 kr pr måned i en bensinstasjon sparer du i tillegg 438 kr pr år med 365direkte. Totalt sparer du altså 1455 kr på et år!

Bensinstasjoner i Norge: Shell, Statoil, Esso, YX bensinstasjoner, Best Bensinstasjoner, St1 Norge, Uno X Automatstasjon, 1-2-3 – Automatstasjon. Eksempler på andre kredittkort med bensinrabatt er: 365direkte mastercardkomplett bank mastercard, circle k mastercardesso mastercard kredittkortstatoil mastercard kredittkort og trumf visa kredittkort.


Ekonomi & Finans