fbpx

Beste Bensinkort/Dieselkort

Sammenlign kredittkort

Velg rett kredittkort, og spar penger hver gang du fyller tanken!

Du kan spare mye penger ved å bruke et bensinkort, også kalt Diesel- og Drivstoffkort. Vi har sett på 4 av de mest populære kredittkortene med god bensin- og drivstoffrabatt. Kredittkortene har også andre fordeler som rabatter på mat og dagligvarer, reise- og avbestillingsforsikring etc.

Her er rabattoversikten for de ulike bensinkortene.
Flexi Visa – Gir 4 % på bensin og drivstoff hos alle bensinstasjoner. Dette betyr 64 øre pr liter rabatt vid en bensinpris på 16 kr pr/l.
Komplett Bank kredittkort – Gir 1% rabatt på drivstoff og på alt du kjøper hos alle bensinstasjoner. Du får og 1% på alle andre varekjøp og 2% rabatt på alt du handler på Internett. En meget bra rabattordning.

Finn bensinkortet som passer til deg og søk om kort.

 • Aldersgrense: 20 år
  Maks Kreditt: 100 000,-
  Rentefri Kreditt: 50 dager
  Gir 4% rabatt på drivstoff alle steder!
  4% rabatt på bensin og drivstoff.
  4% = 64 øre pr/l ved en bensinpris på 16 kr.
  Opptil 30% rabatt hos over 250 nettbutikker.
  Eff.rente: 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kostnad: 4.349. Totalt 39.349
 • Aldersgrense: 20 år
  Maks Kreditt: 100 000,-
  Rentefri Kreditt: 50 dager
  Bra som bonuskort.
  1% bonus drivstoff og på alle varekjøp.
  2% på varer på internett og 4% på komplett.no.
  Reise- og avbestillingsforsikring + 3 forsikringer.
  Eff.rente 24,2%, 12 000,- o/12 mnd. kost: 1 468, tot: 13 468.

Hvilket bensinkort passer best for deg?

Vi har valgt at ikke gi karakterer på bensinkortene,  vi overlater det deg avgjøre hvilket kort som passer best for deg. Hvilket kort som gir deg best bensinrabatt avhenger en god del av hvor du fyller tanken. Sen er det også andre faktorer kan innvirke på hvilket kort som passer best til ditt bruk, som rente, gebyrer og andre fordeler. Dette er et utvalg av og ikke alle kredittkort med drivstoffrabatt i Norge.

Husk at hvis du skal spare penger på å bruke et kredittkort må du betale ned all utestående kreditt hver måned. Hvis ikke spiser renten på kreditten kjapt opp fortjenesten. Vi anbefaler at du som har en bensin som går på bensin og diesel å skaffe et kredittkort med bensinrabatt/drivstoffrabatt.

Bensinkort – noe alle eiere av biler som går på drivstoff har bruk for

Veldig mange har bruk for å ha et bensinkort også kalt dieselkort eller drivstoffkort. Hvorfor ikke få rabatt på bensin når du kan? Drivstoff er noe som alle bileiere som har biler som går på drivstoff må bruke penger på. De totale års kostnadene for Bensin og drivstoff er for mange mennesker høy. En av de beste måtene å få billigere bensin på er å ha et kredittkort med bensinrabatt. Med et bensinkort får du rabatt hver gang du fyller tanken.

Flexi Visa gir deg god drivstoff rabatt hver gang du fyller tanken når du velger bensin annen bonuskategori  som bonuskategori. Kortet gir deg 4% i bonus hos alle bensinstasjoner. Det er enkelt å få ut denne bonusen fordi at du får rabatten på alle bensinstasjoner uansett hvor du fyller drivstoff. Du har også en fleksibilitet at hvis du noen måned skal bruke mer penger i en av de andre kategoriene kan du den måneden bytte kategori for å spare mest mulig penger. Men vi gjør oppmerksom på at dette er et kredittkort som kun fungerer som bensinkort hvis du velger bensin som bonuskategori. Hvis du velger en annen bonuskategori får du ikke bonus på bensin.

Ikano Visa kredittkort har en lite spesiell bensinrabatt. Med Ikano Visa får du ikke bare 1% rabatt på drivstoffet på alle bensinstasjoner men du får også rabatt på alt du kjøper av varer inne på stasjonene. På Shellstasjoner får du 2% rabatt på alt du tanker og handler på stasjonene. Rabatten gjelder både i Norge og utlandet. Kortet gir også 1% rabatt på mat og dagligvarer, du har et makstak på bonus på hele 5000 kr pr år och kortet har en bra fordelsportal. Totalt sett er Ikano Visa et meget bra kredittkort.

Shell MasterCard kredittkort. Dette er også et bra bensinkort hvis du fyller tanken hos Shell. Hvis du ikke har tilgang til Shell eller at praktiske årsaker fyller tanken et annet sted så er ikke dette kredittkortet å rekommandere som bensinkort. Kortet er et relativt bra kredittkort med 1% trumfbonus på alle kjøp du gjør med kortet i hele verden.

YX Visa er et meget bra kredittkort for mange. Du får 40 øre rabatt per liter bensin du handler hos YX bemannede stasjoner og hos Uno X sine ubemannede stasjoner. I tillegg har du tilgang til et godt rabattprogram der du hver måned kan velge hvilken kategori/bransje du får rabatt i denne måneden. Hver måned kan du velge 3% rabatt på mat- og dagligvarer. Så YX Visa kan brukes både som bensinkort og dagligvarekort, det synes vi er meget bra.

En annen måte å spare penger på bensin er å fylle tanken på dager da bensinen er billigere. Men denne strategien er avhengig av at bensinstasjonene varierer prisen utover uken slik at du kan velge å fylle tanken de dagene prisen er lavere. Normalt er det billigere å handle i helgen, på mandag morgen og i midten av uken, men dette kan variere fra sted til sted. Uansett fyller du tanken enn billigere hvis du har et bensinkort i tillegg.

Andre måter og få billigere bensin

Fyll tanken på et godt tidspunkt

I tillegg til å bruke kredittkort med rabatt på bensin lønner det seg å fylle tanken på et godt tidspunkt når bensinen er billig. Normalt så endrer bensinstasjonene pris under uken og prisen pr liter kan variere med opp til 2-3 kr pr liter avhengig av hvilken dag du fyller tanken. Prisen er normalt sett rimeligst søndag kveld og mandag morgen samt seint på onsdag kveld. Så hvis du fyller tanken en søndag kveld med et kredittkort med bensinrabatt kan du spare noen kr per liter sammenlignet med om du fyller tanken de andre dagene i uken. 3 kr liter betyr 180 kr i forskjell hvis du tanker 60 liter bensin, så her finnes det mye å spare for den bevisste bruker. 

Regneeksempel
Hvis du for eksempel tanker til en literpris på 15 kr på Esso med 365direkte mastercard så sparer du 0,8475 kr per liter. Tanker du 100 liter per måned sparer du altså 84,75 kr x 12 mån = 1017 kr pr år på drivstoff. Hvis du og spanderer 1000 kr pr måned i en bensinstasjon sparer du i tillegg 438 kr pr år med 365direkte. Totalt sparer du altså 1455 kr på et år!

Bensinstasjoner i Norge: Shell, Statoil, Esso, YX bensinstasjoner, Best Bensinstasjoner, St1 Norge, Uno X Automatstasjon, 1-2-3 – Automatstasjon. Eksempler på andre kredittkort med bensinrabatt er:  komplett bank mastercard, circle k mastercardesso mastercard kredittkortstatoil mastercard kredittkort og trumf visa kredittkort.