Mastercard

Mastercard logo 2017

Slik ser logoen ut nå i 2017. Nettsiden inneholder markedsføring

MasterCard og Visa er de to ledene kredittkort selskapene i verden. For forbrukere er det ikke noen forskjell på de to typene kort. De er begge representert i over 200 land og det er vanskelig å finne steder der du ikke kan bruke begge kortene. Mastercard&Visa utsteder ikke selv kredittkorte, de er globale betalingløsninger. Bankene betaler Mastercard&Visa for å utstede sine egne kredittkort innenfor disse betalingsløsningene.

I Norge er det mange mennesker som fremdeles tror at Mastercard betyr kredittkort og Visa betyr debetkort. Anledningen bak dette er at Mastercard markedsførte seg i Norge kun på kredittkort markedet i begynnelsen og Visa fremst på debet markedet. Har du søkt på Beste Mastercard burde du kanskje istedet ha søkt på Beste kredittkort

For deg som forbruker har det ingenting å si om du bruker Mastercard eller Visa.
Det som er viktig for deg som forbruker er at du har et kredittkort som du kan dra nytte av.
Du bør ha et kredittkort som har fordeler som akkurat du kan tjene på. Hvis du reiser mye bør du ha et kredittkort du kan få fordeler på når du reiser, hvis du bruker mye på bensin bør du ha et kredittkort med rabatt på bensin osv.

Her er vår liste over det vi syns er de beste kortene:

 • Beste kredittkort hos Dine Penger hele 10 ganger.
  92 øre rabatt per/l hos Esso
  2 % rabatt hos alle andre bensinstasjoner
  18 år
  50 000 kr
  45 dager
  Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16 929,-
  Meget bra som Bensinkort
 • 1% Cashpoints på alle kjøp og opptil 20% på flybilletter.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Ingen kontantuttaksgebyr i utlandet.
  18 år
  100 000 kr
  45 dager
  Eff. rente 23,1%, 15 000,- o/12m. Tot. 16 764,-
  Kredittkortet flest velger.
 • Kredittkortet med lav rente.
  Opp til 30% rabatt hos over 250 nettbutikker.
  Gebyrfrie varekjøp inn- og utenlands og kontaktløs betaling.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
  Lav rente og bra rabattprogram
 • Opptil 25% rabatt i over 200 nettbutikker.
  Reise- og Avbestillingsforsikring.
  Mulighet for betalingsfri måned & ingen maksgrense på fordelsbonus.
  18 år
  150 000 kr
  45 dager
  Eff.rente 25,37%, 15 000, o/12 mnd. Totalt 16 465,-
  Bra på reise og bra rabattprogram
 • 1% rabatt på drivstoff og dagligvarer. 2% hos Shell.
  Meget bra rabattprogram med reiserelaterte rabatter.
  Reise- og avbestillingsforsikring
  23 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad: 2 102, totalt 22 102
  Bra på reise og bra rabattprogram
 • 1% bonus på varekjøp, 2% på Internettkjøp & 6% på komplett.no.
  Gebyrfritt kontantuttak.
  Reise- og avbestillingsforsikring + 3 forsikringer.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 24,20 %, 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 837 kr
  Bra som bonuskort og bra på reise
 • 4% bonus på valgfri bonuskategori.
  Opptil 30% rabatt på over 250 nettbutikker.
  Bonuskategorier: drivstoff, klær/sko, sportsutstyr, flyreiser og elektronikk.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kostnad: 4.349. Totalt 39.349
 • 40 øre i rabatt på YX- og Uno-X stasjoner.
  Du kan velge bransjerabatt hver måned.
  Hver 6. maskinvask på YX stasjoner gratis og detaljert bilregnskap.
  18 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 23,75%, * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.804,-
  Passer som bensinkort og bonuskort.
 • Gjør en søknad og søk flere kort samtidig.
  Reiseforsikring, fordelsportal med rabatter, rentefritt i utlandet m.m.
  Cashpoints hos Norwegian.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Effektiv Rente: 20,55%, 15.000 o/12mnd. Totalt kr 16.607.
 • Reiseforsikring og avbestillingsskydd og andre reisefordeler.
  10 Eurobonus hver gang du betaler med kortet.
  Kjøpsforsikring og Internettforsikring.
  20 år
  150 000 kr
  50 dager
  Eff rente fra 30,6 % kr 15.000,- o/12mnd. Totalt kr 17.023,-

MasterCard vs Visa Kort?

Er du på jakt etter et kredittkort og er ikke helt sikker på om du burde skaffe deg et Mastercard eller Visa kort? Vårt råd angående dette er at det spiller ikke noen rolle hvilket kort du skaffer deg. Det viktige er at du skaffer deg et kredittkort som passer dine behov best. Det er sekundært om det er et MasterCard eller Visa. Hvis du åker mye bil for eksempel så kan det være lurt å ha et kredittkort med bensinrabatt. Reiser du mye er det ofte lurt å ha et kort med gratis reiseforsikring og med bonus på flyreiser. Begge kortene fungerer meget bra i hele verden, men det kan selvfølgelig være “lokale lommer” der det ikke er så vanlig med det ene eller den andre typen av kort. Det kan være lurt å ha både et MasterCard og et Visa kort så har du omtrent dekning overalt.

Velge Mastercard kredittkort

Hvis du spesifikt skal ha et Mastercard så anbefaler vi å se på rangeringen på denne siden. For få finne et godt visa kort så gå hit til vår oversikt over beste visa kort. Hvis det ikke spiller noen rolle hvilken type kredittkort du skal ha så anbefaler vi å se på vår kåring beste kredittkort som er på vår hovedside. Når det gjelder å velge kredittkort er det viktig å først tenke på hva det er du bruker penger på. På den måten kan du og tenke ut hvilket type kort som gir deg de beste fordelene, bonusene og rabattene.

Hovedkategoriene vi har delt inn våre kredittkort anbefalinger er beste generelle kredittkort, beste bensinkort/dieselkort, beste shoppingkort, beste reisekort og beste kredittkort med flybonus.

Hvis du vil ha et kredittkort som er bra for de fleste anbefaler vi å se først på vår generelle kåring beste kredittkort. Åker du mye bil som går på bensin eller diesel? Da er det lurt å ha et så kalt bensinkort, et kort som gir deg rabatt når du fyller drivstoff. På den måten kan du få rabatt hver gang du fyller tanken.

Reiser du ofte så bør du skaffe deg et så kalt reisekort, det vil si et kredittkort som gir deg reiserelaterte rabatter og gratis reise- og avbestillingsforsikring. Reiserelaterte rabatter kan være alt fra rabatter på restauranter, bilutleie, flybonus osv. Liker du shopping på nett og bruker mye penger på shopping? Da anbefaler vi å skaffe et shoppingkort som gir rabatter på mange nettsider i mange ulike bransjer.

Andre MasterCard

Statoil MasterCardCoop MasterCardEsso MasterCard, EurocardEurocard GoldEurocard Platinum, LOfavør MasterCard også kalt LO MasterCard, Choice MasterCard eller Nordic Choice Club MasterCard, Obos MasterCard, Dnb MasterCard, Eurocard – dette er ikke et MasterCard kort, Gjensidige MasterCard, Eika MasterCard.

Historien om Mastercard

1966 startet en gruppe banker noe som kaltes the Interbank Card Association (ICA). Disse bankene var United California Bank, Wells Fargo, Crocker National og Bank of California. Med hjelp av New Yorks Marine Midland Bank (nå HSBC Bank USA) startet de sammen “Master Charge: The Interbank Card.

Master Charge fikk tilgang til det europeiske markedet i 1968 gjennom en strategisk allianse med Eurocard.

Master Charge The Interbank Card 1969

Slik så den første sirkulære Master Charge logoen ut i 1969

I 1969 fikk Master Charge en boost da First National City Bank slo seg sammen med ICA med sitt kort Everything Card. I tillegg sikrer ICA seg det samme året det sirkulære varemerket som ble tatt i bruk i Juni 1969.

1979 byttet Master Charge navn til Mastercard.

På 80 tallet introduserer Mastercard det første betalkortet i Kina. Mastercard blir det første kortet er det første til å ha et laser hologram på kortet. Mastercard introduserer også sitt første business card.
På 90 tallet starter Mastercard et samarbeid med Europay International og lanserer Maestro, verdens første globale debet program online.

1997 lanserer Mastercard sin kampanje «Priceless». Noen år senere lanseres Mastercard Advisors, en global organisasjon som fokuserer på betalinger. 2002 slås Mastercard sammen med Europay International og blir et privat aksjeselskap. Mastercard begynner å handles på the New York Stock Exchange under tickersymbolet MA i 2006. I nyere tid har Mastercard kjøpt mange forskjellige selskaper som blant annet DataCash.

2013 startet Mastercard Masterpass som er en enkel og sikker digital lommebok for raskere betaling på nettsteder. Med Masterpass kan du for eksempel samle bonuspoeng automatisk når du handler online uansett om du handler via mobil, nettbrett eller PC. For å kunne benytte.

MasterPass – en elektronisk lommebok

2013 startet Mastercard Masterpass som er en enkel og sikker digital lommebok for raskere betaling på nettsteder. Med Masterpass kan du for eksempel samle bonuspoeng automatisk når du handler online uansett om du handler via mobil, nettbrett eller PC. For å kunne benytte. MasterPass så tilknytter du først ditt kort til MasterPass. Når du betaler med Masterpass på nett så velger du MasterPass som betalingsalternativ.

Når du skal handle åpnes Mobil BankID åpnes automatisk ved kjøp på mobil, nettbrett og PC der identifiseringen skjer via PIN kode. Når du er logget inn åpnes MasterPass der både ditt eller dine kort er lagret pluss din adresse med leveringsinformasjon. Når kjøpet er gjennomført returneres du tilbake til nettbutikken.

Om MasterCard

Mastercard er et globalt selskap som driver et globalt betalingssystem for kredittkort og debetkort. Betalingssystemet tar hånd om betalings- og korttransaksjoner for debet- og kredittkort. De kort som kan bruke Mastercard sitt betalingssystem er de kort som bærer deres sitt varumerke på kortet. Utstederen av kortet har inngått en avtale med Mastercard om at kortene kan bruke deres betalingssystem. Hovedkonkurrenten på markedet er Visa. Det finnes også andre konkurrenter som Discover, Diners og American Express.

Les mer hos MasterCard International.