fbpx

Mastercard – Sammenlign og finn beste Mastercard

Sammenlign og finn det beste Mastercard for deg! Utforsk ulike Mastercard-alternativer, fra belønningsprogrammer til lavere renter, og velg det kortet som møter dine behov. Start din sammenligning nå for å maksimere fordelene med Mastercard!

Se hvilket Mastercard kort som passer deg

 • Opp til 30 % rabatt hos 240 butikker og rabattsteder.
  Gebyrfrie uttak i hele verden.
  Omfattende Reiseforsikring via Gouda.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 43 dager
  Et helt gebyrfritt kort
  Eff. Rente 26,69 %, kr 25 000 kr/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.
 • opptil 20 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker.
  Reise- og avbestillingsforsikring inkludert.
  Mulighet for betalingsfri måned & ingen maksgrense på fordelsbonus.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 45 dager
  Bra rabattprogram og bra på reise
  Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.
 • Uno Finans

  Én søknad, flere banker
  Velg fordelene som passer deg best
  Gratis og uforpliktende
  Aldersgrense 18 år
  Maks Kreditt 150 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1%, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
 • 4% bonus på bensin og drivstoff.
  Betyr 64 øre pr liter ved en bensinpris på 16 kr.
  Opptil 30% rabatt på over 250 nettbutikker.
  Aldersgrense: 20 år
  Maks Kreditt: 100 000,-
  Rentefri Kreditt: 50 dager
  Topp bensin- og rabattkort, støtter Apple Pay
  Eff. rente: 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kost: 4349. Tot. 39349
 • Motty Kredittkort

  Søk flere kredittkort med en søknad
  Kredittkort med rentefri periode i 30 dager
  Kreditt inntil 150 000 kr
  Aldersgrense: 20 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 0–30 dager
  Finn det beste kredittkortet
  Eff. rente 17,06 % 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 3 957 kr, totalt 48 957 kr.
 • 1% bonus hos alle bensinstasjoner og 2% på dagligvarer.
  Gebyrfrie uttak i utlandet.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 100 000 kr
  Rentefri Kreditt: 45 dager
  Velg Cashpoints eller Cashback
  Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kost. 1.764. Tot. 16.764.
 • Axo Finans

  Gratis og uforpliktende å søke
  Velg kortet du selv vil ha
  Fordeler tilpasset deg
  Aldersgrense 20 år
  Maks Kreditt 100 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eff. Rente 26,69%, kr 25.000 o/12 mnd. Kostnad kr 3.337. Totalt kr 28.337. Ulike kort har ulike renter
Finn ditt perfekte kredittkort
Mastercard logo - kort 2020

MasterCard er en verdensledende selskap for betalingsløsninger til kredittkort og bankkort. Mastercard og Visa er de ledende selskapene i Norge på kredittkortmarkedet. For deg som forbruker spiller det ingen rolle om du har et Mastercard eller et Visa kredittkort. Det som er viktigere er at du har et kort med gode fordeler som passer deg.

Vi har gått gjennom et utvalg av populære kredittkort for å hjelpe deg som forbruker å hitte et passende kort. Det kan være mye på å spare velge rett kort så vi anbefaler at du bruk litt tid på å finne et kort som passer deg.

 • Du kan spare penger med rett Mastercard
 • Det er gratis å søke kredittkort/mastercard
 • Du kan signere med BankID og du kan søke flere kort hvis du ønsker.

Se hvilket Mastercard kort som passer deg.

MasterCard og Visa er de to ledene kredittkort selskapene i verden. For forbrukere er det ikke noen forskjell på de to typene kort. De er begge representert i over 200 land og det er vanskelig å finne steder der du ikke kan bruke begge kortene. Mastercard & Visa utsteder ikke selv kredittkorte, de er globale betalingløsninger. Bankene betaler Mastercard&Visa for å utstede sine egne kredittkort innenfor disse betalingsløsningene.

I Norge er det mange mennesker som fremdeles tror at Mastercard betyr kredittkort og Visa betyr debetkort. Anledningen bak dette er at Mastercard markedsførte seg i Norge kun på kredittkort markedet i begynnelsen og Visa fremst på debet markedet. Har du søkt på Beste Mastercard burde du kanskje istedet ha søkt på Beste kredittkort

For deg som forbruker har det ingenting å si om du bruker Mastercard eller Visa.
Det som er viktig for deg som forbruker er at du har et kredittkort som du kan dra nytte av.
Du bør ha et kredittkort som har fordeler som akkurat du kan tjene på. Hvis du reiser mye bør du ha et kredittkort du kan få fordeler på når du reiser, hvis du bruker mye på bensin bør du ha et kredittkort med rabatt på bensin osv.

MasterCard vs Visa Kort?

Er du på jakt etter et kredittkort og er ikke helt sikker på om du burde skaffe deg et Mastercard eller Visa kort? Vårt råd angående dette er at det spiller ikke noen rolle hvilket kort du skaffer deg. Det viktige er at du skaffer deg et kredittkort som passer dine behov best. Det er sekundært om det er et MasterCard eller Visa. Hvis du åker mye bil for eksempel så kan det være lurt å ha et kredittkort med bensinrabatt. Reiser du mye er det ofte lurt å ha et kort med gratis reiseforsikring og med bonus på flyreiser. Begge kortene fungerer meget bra i hele verden, men det kan selvfølgelig være “lokale lommer” der det ikke er så vanlig med det ene eller den andre typen av kort. Det kan være lurt å ha både et MasterCard og et Visa kort så har du omtrent dekning overalt.

Velge Mastercard kredittkort

Vi anbefaler at hvis du skal få deg et kredittkort at du ser på fordelene kortet gir, ikke at du ser på om det er et Visakort eller et Mastercard, fordi det har absolutt ingenting å si for deg som bruker, vi at du finner beste kredittkort til ditt personlige bruksmønstre. Listen vi har lagt på denne siden som inneholder noen av de mest populære kortene i Norge. Når du skal velge kredittkort er det viktig å først tenke på hva det er du bruker penger på. På den måten kan du og tenke ut hvilket type kort som gir deg de beste fordelene, bonusene og rabattene.  Det er på den måten du kan spare mest med et kort. Du sparer penger de gangene da du kan få rabatt på produkter og tjenester du hadde kjøpt uansett, hvis du kan finne et kort som gir deg slike fordeler er det en stor fordel.

Hovedkategoriene vi har delt inn våre kredittkort anbefalinger er generelle kredittkort, bensinkort/dieselkort, shoppingkort, reisekort og kredittkort med flybonus.

Hvis du vil ha et kredittkort som er bra for de fleste anbefaler vi å se først på vår generelle kåring beste kredittkort. Åker du mye bil som går på bensin eller diesel? Da er det lurt å ha et så kalt bensinkort, et kort som gir deg rabatt når du fyller drivstoff. På den måten kan du få rabatt hver gang du fyller tanken. For få finne et godt visa kort så gå hit til vår oversikt over beste visa kort.

Reiser du ofte så bør du skaffe deg et så kalt reisekort, det vil si et kredittkort som gir deg reiserelaterte rabatter og gratis reise- og avbestillingsforsikring. Reiserelaterte rabatter kan være alt fra rabatter på restauranter, bilutleie, flybonus osv. Liker du shopping på nett og bruker mye penger på shopping? Da anbefaler vi å skaffe et shoppingkort som gir rabatter på mange nettsider i mange ulike bransjer.

Historien om Mastercard

1966 startet en gruppe banker noe som kaltes the Interbank Card Association (ICA). Disse bankene var United California Bank, Wells Fargo, Crocker National og Bank of California. Med hjelp av New Yorks Marine Midland Bank (nå HSBC Bank USA) startet de sammen “Master Charge: The Interbank Card.

Master Charge fikk tilgang til det europeiske markedet i 1968 gjennom en strategisk allianse med Eurocard.

Master Charge The Interbank Card 1969

I 1969 fikk Master Charge en boost da First National City Bank slo seg sammen med ICA med sitt kort Everything Card. I tillegg sikrer ICA seg det samme året det sirkulære varemerket som ble tatt i bruk i Juni 1969.

1979 byttet Master Charge navn til Mastercard.

På 80 tallet introduserer Mastercard det første betalkortet i Kina. Mastercard blir det første kortet er det første til å ha et laser hologram på kortet. Mastercard introduserer også sitt første business card.
På 90 tallet starter Mastercard et samarbeid med Europay International og lanserer Maestro, verdens første globale debet program online.

1997 lanserer Mastercard sin kampanje «Priceless». Noen år senere lanseres Mastercard Advisors, en global organisasjon som fokuserer på betalinger. 2002 slås Mastercard sammen med Europay International og blir et privat aksjeselskap. Mastercard begynner å handles på the New York Stock Exchange under tickersymbolet MA i 2006. I nyere tid har Mastercard kjøpt mange forskjellige selskaper som blant annet DataCash.

2013 startet Mastercard Masterpass som er en enkel og sikker digital lommebok for raskere betaling på nettsteder. Med Masterpass kan du for eksempel samle bonuspoeng automatisk når du handler online uansett om du handler via mobil, nettbrett eller PC. For å kunne benytte.

MasterPass – en elektronisk lommebok

2013 startet Mastercard Masterpass som er en enkel og sikker digital lommebok for raskere betaling på nettsteder. Med Masterpass kan du for eksempel samle bonuspoeng automatisk når du handler online uansett om du handler via mobil, nettbrett eller PC. For å kunne benytte. MasterPass så tilknytter du først ditt kort til MasterPass. Når du betaler med Masterpass på nett så velger du MasterPass som betalingsalternativ.

Når du skal handle åpnes Mobil BankID åpnes automatisk ved kjøp på mobil, nettbrett og PC der identifiseringen skjer via PIN kode. Når du er logget inn åpnes MasterPass der både ditt eller dine kort er lagret pluss din adresse med leveringsinformasjon. Når kjøpet er gjennomført returneres du tilbake til nettbutikken.

Om MasterCard

Mastercard er et globalt selskap som driver et globalt betalingssystem for kredittkort og debetkort. Betalingssystemet tar hånd om betalings- og korttransaksjoner for debet- og kredittkort. De kort som kan bruke Mastercard sitt betalingssystem er de kort som bærer deres sitt varumerke på kortet. Utstederen av kortet har inngått en avtale med Mastercard om at kortene kan bruke deres betalingssystem. Hovedkonkurrenten på markedet er Visa. Det finnes også andre konkurrenter som Discover, Diners og American Express. Les mer hos MasterCard International.

Andre kredittkort

Coop MasterCardEsso MasterCard, EurocardEurocard GoldEurocard Platinum, LOfavør MasterCard også kalt LO MasterCard, Choice eller Nordic Choice Club MasterCard, Obos MC, Dnb MasterCard, Eurocard, Gjensidige MasterCard, Eika MasterCard.