fbpx

Beste kredittkort å ha på reisen

Oppdag det beste reisekredittkortet for dine eventyr! Med vårt utvalg kan du nyte fordeler som reiseforsikring, bonuspoeng på kjøp, og rabatter på fly og hoteller. Gjør reisen mer belønnende med det perfekte kortet.

Beste reisekredittkort 2024 – Våre utvalgte favoritter

 • Rabatt på leiebil, hotels.com, booking.com & expedia.no.
  Reise- og Avbestillingsforsikring. Rabatter hos over 30 reiseselskaper.
  Opptil 25% rabatt i over 200 nettbutikker.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 45 dager
  Mange rabatter til å bruke når du reiser.
  Eff.rente 25,37%, 15 000, o/12mnd, kost. 1465,- tot. 16 465,-
Finn ditt perfekte kredittkort
kredittkort norwegian flybonus

Det er bra å et kredittkort med reisefordeler. Du kan spare penger gjennom å benytte bonuser, du får reiseforsikring og du har en bedre beskyttelse mot å bli lurt når du handler utenlands. Vi har sett på flere meget bra kredittkort å bruke når du reiser. Kortene har bonuser, reiseforsikring og andre fordeler.

Du er beskyttet av finansavtaleloven også i utlandet når du handler med kredittkort. Hvis du kjøper en vara eller tjeneste der selgeren ikke leverer det han har lovt kan du rette kravet mot banken. Dette er en stor fordel og viktig å være klar over.

Bank Norwegian kortet gir 1% i bonus på alle varekjøp og 2% cashpoints på dagligvarer. Du kan få bonusen som cashback eller CashPoints. Du får også gebyrfrie kontantuttak utenlands der det ikke løper ikke rente fra uttaksdato og kortet kommer med en reise- og avbestillingsforsikring.

Remember Mastercard har mange fordeler på reisen som reise- og avbestillingsforsikring og mange gode rabatter på hotell, leiebil og reiserelaterte produkter. Her er det mye å hente også for de som ikke reiser med Norwegian. 

Husk å bestill reisekort i god tid innen du reiser neste gang.

Hvilket reisekort passer best for deg?

Vi har valgt at ikke gi karakterer på reisekortene,  vi overlater det deg avgjøre hvilket kort som passer best for deg. Hvilket kort som passer best til deg og ditt bruk avhenger av en rekke ulike faktorer som hvilket flyselskap du flyr med og andre faktorer som rente, gebyrer og andre fordeler. Dette er et utvalg av og ikke alle kredittkort med reisefordeler i Norge.

Husk at hvis du skal spare penger på å bruke et kredittkort må du betale ned all utestående kreditt hver måned. Hvis ikke spiser renten på kreditten kjapt opp det du har spart gjennom fordelsprogrammer.

Kredittkort er en sikrere betalingsløsning enn debetkort (vanlig bankkort) når du er på ferie.

Kredittkort er ut av sikkerhetssynspunkt en sikrere betalingsløsning enn debetkort/bankkort når du er på ferie. Hvorfor er det slik? Hvis du betaler med ditt bankkort så dras pengene ved en betaling direkte fra dine sparepenger, og det kan bli vanskelig å få tilbake penger for deg hvis du blir lurt ved en handel. Forskjellen er at når du betaler med ditt kredittkort blir du belastet via din kreditt istedet for at du blir belastet fra dine sparepenger. Utstederen av kredittkortet, dvs banken, er ansvarlig for at du ikke skal bli svindlet når du handler. Hvis du har blitt dratt for mye penger eller forsøkt svindlet kan du klage til banken. Forfall for det du har brukt kommer normalt mellom 30 –  55 dager etter din handel er gjort. Når du handler med kredittkort har du altså god tid at gå gjennom alle transaksjoner innen du betaler inn kreditten til banken.

Velg rett kredittkort og spar penger gjennom å betale mindre gebyrer utenlands når du bruker kortet.

De fleste kredittkort tar betalt høye gebyrer for kontantuttak i utlandet. 
Normalt er at kortutstederne tar en sum som ligger mellom 30-45 kr i gebyr og en prosentsats på hele uttakssummen. Dette gjør at du blir belastet gebyrer hver gang du tar ut penger med kredittkortet i et annet land enn Norge. For eksempel Santander kredittkort red tar 30 kr +1% av uttakssummen av beløpet samt at det påbeløper renter fra uttaksdato.

Noen banker sier seg ha gebyrfrie kontantuttak ved uttak utenlands, men de regner rente fra det tidspunktet du tar ut dine penger. Dette betyr at du må betale rente på pengene du tar ut kontant uansett om du betaler hele beløpet ved neste forfall. Kontantuttak hos disse bankene blir altså ikke mulig å bruke som rentefri kreditt på samme måte du kan gjøre med alle dine varekjøp. Et eksempel på dette i følge dinero.no er Gebyrfri kredittkort. Alle varekjøp er gjort på rentefri kreditt så lenge du betaler tilbake kreditten innen det første forfallet, så dette kan være litt forvirrende for kundene.

Her er Bank Norwegian Visa et bedre kredittkort sammenlignet med omtrent alle andre kredittkort. Bank Norwegian kredittkort gir deg gebyrfrie kontantuttak samtidig som at du ikke betaler rente fra uttakstidspunktet. Så man kan si at Norwegian gir deg gebyrfrie kontantuttak på riktig. Med Norwegian kortet kan du altså spare en god del penger på ferien og ikke uroe deg om kontantuttaksgebyrer, enkelt og greit.

Valutakursen bestemmes av Visa og Mastercard

Når du betaler med kredittkortet utenlands så er det ikke banken din som regner ut valutakursene, det er Visa og Mastercard som gjør det. Valutakursene kan variere fra bank til bank avhengig av hvilken avtale de har med Mastercard og Visa.

Noe som du kan være observant på er hvilken prosent kortet ditt har som valutapåslag. Dette er et gebyr alle kredittkort og debetkort har. Valutapåslag varierer fra 1,75% og opp. Norwegian kredittkort har kun 1,75% i valutapåslag.

Utenlandske minibanker setter sitt eget gebyr

Dette punktet kan du ikke gjøre noe med annet en å være obs på hvilke minibanker som tar gebyr. Det skal være opplyst fra minibanken at det tilkommer gebyr slik at du kan avbryte handelen. Spørmål er om dette funger på alle minibanker rundt om i verden. Vi er litt tvilende til dette.

Skal du ut på reise og trenger et kredittkort?

Skal du fly til syden, skal du på storbyferie, eller har du bestilt reise med en reisebyrå og reiser på en annen måte? Uansett hvilken type reise du har planert kan det være bra å ha et kredittkort som gir deg fordeler på reisen.

Et bra kredittkort for reise gir deg normalt en reiseforsikring med avbestillingsforsikring. Vanlige fordeler er også rabatter på reiserelaterte produkter som leiebil og hoteller. Noen kort gir også rabatter og bonuser på flyreiser.