fbpx

Krever at foreldrenes kredittkort knyttes til skolens nettbrett

kredittkortI Bærum kommune så må elever som utstyres med nettbrett i regi av Bærum kommune ha en iTunes konto som er knyttet til foreldrenes kredittkort.

For å opprette en iTunes konto, må den knyttes til et norsk kredittkort. Det har medført at noen foreldre ved Jong skole har satt seg på bakbeina i følge Budstikka.

Jong skole er en av fem skoler i Bærum der nettbrett er hovedverktøy i undervisningen. Senere i år skal 10 nye skoler inn i denne ordningen.

“– Jeg tror ingen foreldre ville reagert, dersom de slapp å knytte kontoen opp mot et kredittkort. De stoler ikke helt på at det er trygt. Men det er trygt. Elevene kan ikke misbruke kortet, sier Jong skoles rektor Frode Sømme.” melder Budstikke.

Alle foreldre som ikke vet hvordan dette går til kan få detaljert veiledning hvordan gå frem.

Noen foreldre har ikke norsk kredittkort og noen foreldre vil ikke av prinsipielle grunner ikke knytte kredittkortet til et nettbrett som eies av skolen.

Vi synes dette var en litt av en nyhet at foreldre må ha kredittkort for at elevene skal kunne gå i skolen på en skikkelig måte og være en del av den ordenarie skoleplanen.

Må alle foreldre være beredt på å ha kredittkort til ungene i fremtidens skole? Kommer dette til å bli normen?

Se hele artikkelen på Budstikka http://www.budstikka.no/skole/undervisning/jong/krever-at-foreldrenes-kredittkort-knyttes-til-skolens-nettbrett/s/5-55-257167