fbpx

Slik får du mest ut av ditt Bensinkort

Synes du at du bruker mye penger på å fylle tanken? Det finnes flere gode måter å spare penger på bensin og drivstoff.

Få mest ut av bensinkortet – Fyll tanken på en smart måte!

Det er mye penger og spare på å ha et bensinkort – også kalt drivstoffkort.

– Du lurer kanskje på om du har bruk for et bensinkort?

Spør deg selv om du vil ha rabatt hver gang du fyller tanken? Hvis svaret er ja så har du bruk for et bensinkort. Du kan rett og slett spare penger med et slikt kort.

Hovedanledningen med et drivstoffkort er åpenbart å spare penger, og det går at spare en god del. I tillegg til at du får rabatt direkte på kortet finnes det også andre måter å spare penger når du fyller tanken. Vi kan begynne med å se på fordelene med å bruke bensinkortet.

Det er mange fordeler med Bensinkort

 • Du får billigere drivstoff hver gang du fyller tanken – rabatten spørs på hvilket bensinkort du har. Se på vår oversikt for Beste Bensinkort. Har du for eksempel et Flexi Visa får du 4% i bonus på alle bensinstasjoner hvilket motsvarer hele 64 øre rabatt pr liter ved en bensinpris på 16 kr.
 • Du får ofte rabatt på alt du kjøper på den spesifikke bensinstasjonen bensinkortet har rabatt på i tillegg til drivstoffet.
 • Med et kredittkort har du alltid penger i reserve til bensin eller annet.
 • Du har andre fordeler på kredittkortet i tillegg til drivstoffrabatt. Vanlige andre fordeler er gjerne rabatter på klær, sko, gratis reiseforsikring, rabatt på leiebil, rabatt på dagligvarer og mat osv.
 • Kortet kan hjelpe deg å holde kontroll på hvor mye du faktisk bruker på drivstoff. Dette kan være bra for en hver person og til du som driver bedrift og dekker drivstoffutgiftene til dine ansatte.

hvordan-fa-mest-ut-av-bensinkortet

Har du lagt merke til at bensinstasjonene endrer pris omtrent hver dag?

De fleste bensinstasjoner i Norge endrer prisene fra dag til dag. Hvis du vil betale minst mulig for bensinen må du fylle tanken i de tidspunktene bensinstasjonene har den laveste prisen.

 • Prisen er oftest lavest ved de samme tidspunktene hver uke!

Vi har funnet ut at det er noen tidspunkter prisen på bensin oftest er lavest. Etter at ha følget med prisene en god stund har vi funnet ut at den rimeligste tiden å fylle tanken er på disse tidspunktene:

 • Mandag morgen frem til ca kl. 14.00
 • Fra fredag kveld til Søndag.
 • Onsdag kveld.

Bensinprisen kan variere opp til hele 2 kr pr liter!

Du kan ofte spare enda mer på å fylle tanken gjennom å fylle på en god tidspunkt. Prisen kan i løpet av uken variere med opp til hele 2 kr pr liter!

Skal du få optimal pris på bensin bør du altså gjøre 2 ting:

 1. Bruke et Bensinkort som gir deg rabatt på hver liter hver gang du fyller tanken
 2. Fylle tanken ved rett tidspunkt.

Hvis du bruker et bra bensinkort og fyller ved rett tidspunkt kan du spare bort mot 2 kr pr liter. Dette blir det mye penger av, spesielt hvis du har en bil som bruker mye drivstoff. Fyller du for eksempel 100 liter pr måned sparer du 200 kr pr måned.

Vi anbefaler på det sterkeste på at du følger med på hvordan din bensinstasjon endrer prisene fra uke til uke. Dette kan variere avhengig på hvor du bor og hvilke bensinstasjoner det finnes der.

Ønsker du å spare penger på bensin og drivstoff så kan du skaffe deg et av disse to kortene. Med Flexi Visa får du rabatt hos alle bensinstasjoner.

Vært smart å fyll tanken på rimeligst måte!

Flere ting å tenke på når du bruker bensinkort og kredittkort generelt

 • Bruk bensinkortet til drivstoff og drivstoffrelaterte utgifter – mao bruk kortet på det du har noe å tjene på.
 • Ikke var for lojal mot en bensinstasjon. Fyll tanken der du kan få den beste prisen.
 • Ta ikke ut penger fra minibank, skranker osv da har du ofte avgifter på kortet.
 • Ikke overtrekk kredittgrensen din – da får du ekstra avgifter.
 • Betal regningen innen forfallsdato slik at du ikke får ekstraavgifter.
 • Lær deg PIN koden utenat.
 • Finn ut når i uken din bensinstasjon har de beste prisene.

Husk at hvis du ikke er strukturert og eller klarer å betale de månedlige utgiftene på kortet så begynner det å løpe renter som spiser opp gevinsten du har gjort på drivstoff og andre fordeler du har dratt nytte av på kortet.

Hvis du er for lojal mot en bensinstasjon så kan du tape penger. Det kan være lurt å følge med på prisen til flere bensinstasjoner.