fbpx

Mastercard tester betalkort med fingersensor

Mastercard tester et betalkort med fingersensor i Sør Afrika, og selskapet som skal levere fingeravtrykksensoren er Idex fra Norge. Idex melder at deres off-chip fingeravtrykksensor vil bli brukt i Mastercards neste generasjon av biometriske kort. Teknikken har funnets en god stund på mobiltelefoner, på både I-phone og androidtelefoner. “Konsumentene opplever mer og mer enkelheten og sikkerheten med biometri” sier Ajay Bhalla, president, enterprise risk and security på Mastercard.

Det nye Mastercard kortet vil være et biometrisk betalkort som kombinerer chipteknikk med fingeravtrykksteknikk for å identifisere kortinnehaveren. Det vil kunne bety at det vil bli tryggere å bruke betalkort og kredittkort fordi kortet vil være ubrukelig for andre enn innehaveren av kortet.

Først ut å teste denne teknikken er Sør Afrika der to separate test har gjorts for den ledende dagligvarekjeden Pick n Pay og Barclays Africas sitt datterselskap Absa Bank skriver MasterCard i en pressemelding.

mastercard biometrisk kredittkort betalkort

Disse nye kortene kan brukes på de eksisterende terminalene til at den nye autentiseringsmetoden med fingeravtrykk skal fungere, hvilket vil gjøre det enkelt å rulle ut kortene på markedet.

De kommende månedene skal det nye biometriske kortet testes flere ganger i Sør Afrika og senere i år ventes en mer omfattende lansering. Det skal også være planert tester for markedene i Europa og Stillehavsregionen i de kommende månedene.

Det fungerer slik

Kortholderen søker kredittkortet hos sin bank og ved registrering registrerer brukeren sitt fingeravtrykk. Fingeravtrykket er siden konvertert til et kryptert digital mal som er lagret på kortet. Kortet er nå ferdig til å brukes på alle EMV terminaler globalt. registrerer sitt.

Når du handler og betaler i butikker fungerer det biometriske kortet som hvilket annet som helst chip kort. Kortholderen bruker kortet i terminalen samtidig som fingret holdes på den innebygde sensoren. Fingeravtrykket verifiseres mot det som er kryptert på malen og ved biometrisk match der kortholderen er autentisert blir transaksjonen bevilget uten at brukeren trenger å gi fra seg kortet.

-Les også historien om kredittkortet