fbpx

DNB vurderer å selge Cresco og kredittvirksomhet

Cresco Gold kredittkort VISADNB har besluttet å iverksette en prosess for å vurdere ulike strategiske alternativer rundt bankens kredittkortvirksomhet som formidles gjennom eksterne kanaler, sier DNB i en børsmelding.

Kredittvirksomheten som er til vudering kalles “Kort Eksterne Kanaler” omfatter rundt en tredel av bankens totale kredittkortvolum, men omfatter ikke kredittkort under DNBs egen merkevare.

Under denne virksomheten finner vi blant annet Cresco Gold og andre kredit- og lojalitetskort.

Cresco Gold er et kredittkort uten årsavgift med en kreditt limit på 100 000,- med blant annet reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Virksomheten “Kort Eksterne Kanaler” har en balanse på ca 6 milliarder nok.

Vvirksomheten tilbyr også forbrukslån og kombinerte innskudds- og kredittkort.

Produktene i virksomheten distribueres gjennom egne distribusjonskanaler (for eksempel https://www.cresco.no/) og via tredjepartsdistributører og partnere, primært innen varehandel og organisasjons markedet.

DNB sin egen merkevare inngår ikke i denne strategiske vurderingen. Den egne merkevaren utgjør ca 2/3 deler av den totale kredittkortporteføljen til banken.

DNB Markets er engasjert som finansiell rådgiver med henhold til den strategiske vurderingen.

Utfallet kan bety at DNB selger hele eller deler av virksomheten eller at hele virksomheten fortsetter i DNB. Ved et eventuelt salg så vil kanskje mao merkevaren Cresco være til salgt. Kanskje dykker det opp muligheter for den som har penger og vil kjøpe seg en godt utarbeidet merkevare innen kredittkort.

Nyheten er levert av Hegnar – http://www.hegnar.no/bors/artikkel569683.ece