fbpx

Slik får du Apple Pay

Nå kan du endelig betale med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac i nettbutikker, butikker, på diverse brukersteder og for kollektivtransport. Apple Pay ble lansert 20. Juni 2018 og er en digital lommebok, likt Vipps, som kan brukes overalt der du kan betale med kontaktløs betaling i hele verden. Først ut med å ta Apple Pay i bruk er Santander Bank og Nordea.

Apple Pay Santander RedDet er veldig enkelt til å få Apple Pay til å fungere. Alt du trenger er:

  1. en kompatibel Apple enhet.
  2. og et bank- eller kredittkort som er oppkoblet til systemet.

For iPhone trenger du en modell iPhone 6 eller nyere (oppdatert til iOS 11.03) eller nyere. Det er mest hensiktsmessig å bruke en Apple Watch eller iPhone til Apple Pay for da kan du betale med klokken eller telefonen i butikken.

Slik kommer du igang

Du setter enkelt opp Apple Pay gjennom å registrere Santander Red, FlexiVisa eller Bank Norwegian Kredittkort i Apple Wallet på din iPhone. Har du ikke kort fra Santander kan du bestille Santander Red, FlexiVisa eller Bank Norwegian kortet her.

Dette er fordelene med Apple Pay

  • Du kan betale med din iPhone eller Apple Watch i butikken.
  • Du kan gjennomføre betaling selv om du har glemt lommeboka hjemme.
  • Helt trygt og sikkert å bruke, systemet bruker fingerprint eller face id. Det er ikke mulig for andre å misbruke din konto.
  • Kan brukes i Norge og i utlandet.
  • Kan brukes til betaling på nett.
  • Du kan koble til flere kort i din Apple Pay konto, både debet- og kredittkort.

Dette er totalt sett et meget bra og brukervennlig betalingssystem.

Fordeler med å bruke Santander Red og FlexiVisa sammen med Apple Pay

Kredittkortene Santander Red og FlexiVisa har diverse gode fordeler, disse fordelene kan du dra nytte av samtidig som du bruker Apple Pay. Ikke bare får du tilgang til et meget bra betalingssystem, du får også fordeler via kredittkortene.

Med Santander Red får du blant annet en kredittgrense på opptil 100.000,-, rentefri kreditt på 50 dager, gebyrfrie varekjøp inn- og utenlands, og opp til 30% rabatt hos opp til 250 nettbutikker.

FlexiVisa har samme rabattprogram og har 4% bonus på valgfri bonuskategori (drivstoff, klær/sko, sportsutstyr, flyreiser og elektronikk). FlexiVisa er meget populært å bruke som bensinkort, 4% rabatt på all drivstoff blir mye penger i løpet av et år.

Bestill Santander Red og få tilgang til Apple Pay.

Bestill FlexiVisa og få tilgang til Apple Pay.

Bestill Bank Norwegian kortet og få tilgang til Apple Pay.

Slik bruker du Apple Pay i butikken

Du kan bruke Apple Pay på de fleste enheter fra Apple, men det er mest henskitsmessig å bruke det med iPhone og Apple Watch fordi at det er disse du har med deg i butikken. Det satses hardt på sikkerhet og derfor må lalle kjøp, også kjøp under 200,- bekreftes av deg som korteier med enten Touch ID eller Face ID.

Med en iPhone hviler du fingeren på Touch ID-knappen (ofte kalt hjem-knappen), samtidig som du holder telefonen inntil betalingsterminalen. Når transaksjonen er gjennomført, får du en melding om dette på skjermen.

Med iPhone X dobbeltklikker du på sideknappen og bruker Face ID som gjenkjenner ansiktet ditt for å gjennomføre kjøpet.

Med Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen og holder klokken bort til terminalen.

Les mer om Santander Red, FlexiVisa og Bank Norwegian Kredittkort.