fbpx

Hvilket kredittkort bør jeg velge?

Lurer du på hvilket kort som passer deg? Vi gir deg en god oversikt over hvordan velge kredittkort.

hvilket-kredittkort-bor-jeg-velge

Velge Kredittkort – hvordan velge riktig kredittkort

Finn de kredittkort som passer best til deg og ditt bruk. Måten vi mener å gå frem på er og skanne kredittkortmarkedet systematisk, sen må du selv prøve å regne ut hvor mye du kan spare med de ulike kredittkortene du tenker kan være bra for deg. For å velge kredittkort på en god måte må du finne ut hvilken type av kredittkort du kan spare mest penger med. Det er dette som er essensen bak å velge kredittkort på en smart måte. Hvordan finne det kredittkortet eller de kredittkortene du kan spare mest penger med?

1. Les først gjennom de typiske fordelskategoriene for kredittkort slik at du får en oversikt over hvilke typer av fordeler du kan få

– Kredittkort gir fordeler innen visse typer av kategorier, vi har tatt frem de vanlige kategoriene her på vår nettside. Her her de typiske kredittkort fordelene og vår kategorisering:

2. Finn ut hva du bruker penger på – måten du kan spare penger med kredittkort er å få rabatter å fordeler på ting du bruker penger på

– Måten du spare penger med kredittkort er at du får fordeler og rabatter på ulike ting du bruker penger på. Så om du skal spare mest mulig penger med et kredittkort må du finne hvilken eller hvilke fordelskategorier som passer ditt forbruk best. Så se på kategoriene og finn ut hvor du bruker mye penger. Men husk at kredittkortene i de ulike kategoriene også har andre fordeler. Så begynn med å se på de kortene innenfor de kategoriene du tror passer best for deg.

kredittkort-banner-orange

Kredittkort med flybonus – dette er meget populære kort

Med kredittkort med flybonus får du normalt litt bonuspoeng på alt du handler med kortet og får rabatter når du handler med kortet hos det selskapet som har kortet. Vårt anbefalte kort er Bank Norwegian kredittkort rabatter når du kjøper flybilletter hos Norwegian, de gir 5% rabatt på lavpris billetter og 20% på full flex billetter. Flykort har også normalt gratis reiseforsikring inkludert og diverse andre reiserelaterte fordeler.

Flybonus kort passer mange fordi det er enkelt for de fleste å få brukt fordelene. Hvis du flyr noen ganger om året og tar en ferie her og der så kan du få ut gode verdier av et flykort.

Kredittkort med drivstoff og bensinrabatt – populært

Dette er for deg som kjører bil. Kredittkort med drivstoffrabatt gir deg rabatt på all drivstoff du fyller tanken med. Hvor mye rabatt du får og hvor varierer blant de ulike kortene som har bensinrabatt. Dette er en enkel måte å få rabatt på hvis du kjører bil som går på bensin og diesel. Du kan spørre deg selv hvis du vil ha rabatt når du fyller tanken. Svaret er mest sannsynlig ja.

Vårt anbefalte bensinkort er Flexi Visa som gir 4% bonus på drivstoff hos alle besnsinstasjoner. Dette betyr 64 øre per liter rabatt ved en pumpepris på 16 kr.

Kredittkort med lav rente / beste rente – også populært

Dette er egentlig ikke en kategori som passer inn på fordelskategoriene men som allikevel kan passe for mange. Hvis du ikke er helt sikker på hva du bruker penger på men kanskje vil ha et kredittkort for å ha i backup hvis du helt plutselig får behov for å kunne bruke ekstra penger.

Vårt anbefalte kort her er Santander Red Visa som i tillegg til å ha relativt lav rente for å være et kredittkort også blant annet har et bra kickback program med gode rabatter i mange ulike butikker.

kredittkort-banner-orange-shoppingkort

Shoppingkort og Kredittkort med gode fordeler på netthandel

Shoppingkort og kredittkort med gode fordeler på netthandel. Dette er kredittkort som ofte er bedre enn du tror. Den enkle anledningen er at når du shopper i butikker så gir disse kortene deg mye høyere rabatter sammenlignet med de andre kategoriene. Du kan få opp til 25% rabatt hos noen butikker. I tillegg har noen kort her også rabatt på alt du bruker på kortet, inkludert dagligvarer.

Våre anbefalte kort i disse 2 kategoriene er Remember kortet og Komplett kredittkort. Disse kortene mener vi bør være mer populære enn de er.

Remember kredittkort gir deg mange gode rabatter, de har et rabattprogram som gir deg opp til 25% rabatt når du handler i butikker og i tillegg har kortet bra reisefordeler med bla gratis reiseforsikring.

Komplett kredittkort gir deg 1% i bonus på alle dine varekjøp du handler med kortet og 2% på alle handler på nett. I tillegg har du 6% rabatt hos komplett.no og gratis reiseforsikring på kortet.

Det er gratis og enkelt å søke kredittkort. Men husk at skal du spare penger på kredittkort må du betale utestående beløp vid hvert forfall, hvis ikke begynner det å løpe rente som spiser opp gevinsten din.

Har du blitt litt klokere over hvordan velge kredittkort?