Kredittkort Nyheter

Her kan du følge nyheter om kredittkort – dvs nyheter som på ulike måter er knyttet til kredittkort. Kredittkort kan være nyttig på mange måter.

Kortbruken fortsetter opp – julirekord for kortbruk 2017

I Juli 2017 ble det utført 159,9 millioner kortkjøp i Norge i følge Nets og BankAxept, hvilket er rekord for Juli måned og en økning med 4,5% sammenlignet med Juli 2016.

Kortbruken går opp - kredittkort og betalkort

Det er ikke klart om dette er en følge av en generell økning i kortbruk av nordmenn eller om økningen kommer av flere turister i Norge eller om flere nordmenn har holdt seg hjemme i år.

Den totale omsetningen av kortbruken var på 56,3 milliarder hvilket også er rekord. I følge Stein-Arne Tjore som har snakket med nettavisen er det ingen dager som utmerker seg i Juli. En mulig forklaring til økningen kan være at flere kutter ut kontanter.

Rekorden for kortbruk i Norge ble satt i desember 2016 da det ble gjort 167,7 millioner kortkjøp med en totalt omsetning på 61,9 milliarder kroner. Vi vil nok kunne anta at det blir ny rekord i desember i år igjen.

Minsket kontantbruk uroer både i Norge og Sverige

Minsket kontantbruk har fått folk til å uroe seg både i Norge og i Sverige. I Norge har facebooksiden Ja Til Kontanter over 42 000 medlemmer. I Sverige er politikerne på begge sider av spektra uroet over minsket kontantbruk i følge Svenska Dagbladet. Det finnes en bred enighet at en kjapt minsket tilgang til kontanter er et problem sier Mats Dillen som leder en utredning bestående av representanter fra alle 8 partier i riksdagen.

Kontantproblematikken er en del av den i Sverige så kalte “Riksbanksutredningen” som også skal se over Centralbankens inflasjonsmål og ansvar for finansiell stabilitet. En parlamentarisk komité skal se på hvordan bankens ansvar for en vel fungerende kontanthåndtering i hele landet bør tydeliggjøres ved lov. Komiteen skal også se på bankenes roll og ansvar for kontanttilgangen i et samfunn der elektroniske betalingløsninger er kjapt voksende.

Men det er ikke bare Skandinavia man har dette problemet med kontanter. Kina beveger seg åt samme hold i følge ABC Nyheter.

Les mer

Kredittkort – nye regler for nedbetalingsbeløp på faktura

Kredittkort - ferdigutfylt minimumsbeløp endresDet ferdigfylte minimumsbeløpet forsvinner – bankene må nå sette totalt utestående beløp som standard.

Denne regelen vil gjøre det enklere for deg å ha kontroll på hvor mye utestående kreditt du har og vil gjøre det enklere for deg å betale ned total utestående kreditt på ditt forfall.

– De nye retningslinjene vil gjøre det enklere for kortkunden å betale totalt utestående ved første forfall. Samtidig kan kunden velge et lavere beløp, og således utnytte kredittmuligheten som ligger i kortet.
I så måte er retningslinjene fleksible og forbrukervennlige, sier Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge.

Tidligere har mange banker praktisert å sette minimumsbeløpet å betale på kredittkortet ditt. For å betale ned hele beløpet har du altså måtte overstyre dette minimumsbeløpet hver måned. Bankene har gjort dette av en enkel grunn, de vil ikke at kredittkortbrukerne skal betale ned hele det utestående beløpet hver måned fordi da tjener de ingen penger.

Finanstilsynet påviste at mange av kortselskapene fakturerte minimumsbeløpet i betalingsfeltet og hadde dårlig eller ingen informasjon om kostnader for å utsette betalingen, som for eksempel informasjon om renter eller gebyrer.

Det mest uøkonomiske en kredittkortbruker kan gjøre er å ikke betale ned all utestående kreditt hver måned fordi da begynner det å løpe rente på den utestående kreditten, og renten på kredittkort er høy. For en uvant, ny eller ustrukturert bruker har det tidligere vært lett og glemme at du har mer utestående kreditt enn det som sto utfylt på fakturaen din. For en lat bruker er det enkleste å gjøre bare å betale det utestående beløpet.

Du kan fremdeles velge hvor mye du vil betale ned hver måned

Du trenger ikke å betale ned hele den utestående kreditten hver måned på ditt kredittkort. Selvsagt kan du velge nedbetalingsbeløp fremdeles, så lenge det er høyere enn minimumsbeløpet. Med et kredittkort skal du ha mulighet til å benytte deg av retten til å kunne ha ubetalt kreditt på kontoen innenfor din ramme. Husk at renten på kredittkort er høy så det er ikke særlig økonomisk gunstig å ha ubetalt kreditt på kontoen.

Bankene kan ikke høyne kredittgrensen automatisk

En annen ting som finanstilsynet ikke har likt har vært at mange banker har høynet kredittgrensen til kundenes kredittkort uten at de har etterspurt om økt kreditt. Dette har gjort det enklere for kunden

De nye retningslinjene for kredittkort

 • For at en bank skal kunne øke kredittkortrammen på et kredittkort må kunden ha søkt om økt kredittramme. Bankene bør avslå søknaden dersom kredittvurderingen er negativ.
 • Opplysningen i kontoutskriften skal stå på fakturaen eller i et vedlegg til fakturaen. Opplysningen skal gis hver måned, og opplysningene skal være godt synlige.
 • Alle fakturasystem skal vise den totale utestående kreditten i beløpsfeltet. Kunden skal også informeres om at nedbetalingsbeløpet kan endres til et lavere beløp. Minimumsbeløp skal også angis.
 • Alle fakturaer som har at gjøre med utestående kreditt til kundene skal inneholde en tabell som viser kostnader ved ulike betalingsplaner.

Se finanstilsynets skriv om de nye reglene.

Se på fakturaen hver gang du får den

Vi anbefaler at du ser på fakturaen hver gang du får den pr post eller pr e-post slik at du har kontroll over hvor mye du har brukt måneden innen. Den kan og være lurt å se hva du har brukt penger på, om du har brukt så mye som du har planert eller om du har brukt mer. Det kan være ny og oppdatert informasjon at lese på fakturaen som oppdatert rente eller gebyrer.

Vi på Kredittkort-Listen.no kan du sammenligne vilkår for kredittkort med gode fordeler.

Les mer

Mastercard tester betalkort med fingersensor

Mastercard tester et betalkort med fingersensor i Sør Afrika, og selskapet som skal levere fingeravtrykksensoren er Idex fra Norge. Idex melder at deres off-chip fingeravtrykksensor vil bli brukt i Mastercards neste generasjon av biometriske kort. Teknikken har funnets en god stund på mobiltelefoner, på både I-phone og androidtelefoner. “Konsumentene opplever mer og mer enkelheten og sikkerheten med biometri” sier Ajay Bhalla, president, enterprise risk and security på Mastercard.

Det nye Mastercard kortet vil være et biometrisk betalkort som kombinerer chipteknikk med fingeravtrykksteknikk for å identifisere kortinnehaveren. Det vil kunne bety at det vil bli tryggere å bruke betalkort og kredittkort fordi kortet vil være ubrukelig for andre enn innehaveren av kortet.

Først ut å teste denne teknikken er Sør Afrika der to separate test har gjorts for den ledende dagligvarekjeden Pick n Pay og Barclays Africas sitt datterselskap Absa Bank skriver MasterCard i en pressemelding.

mastercard biometrisk kredittkort betalkort

Disse nye kortene kan brukes på de eksisterende terminalene til at den nye autentiseringsmetoden med fingeravtrykk skal fungere, hvilket vil gjøre det enkelt å rulle ut kortene på markedet.

De kommende månedene skal det nye biometriske kortet testes flere ganger i Sør Afrika og senere i år ventes en mer omfattende lansering. Det skal også være planert tester for markedene i Europa og Stillehavsregionen i de kommende månedene.

Det fungerer slik

Kortholderen søker kredittkortet hos sin bank og ved registrering registrerer brukeren sitt fingeravtrykk. Fingeravtrykket er siden konvertert til et kryptert digital mal som er lagret på kortet. Kortet er nå ferdig til å brukes på alle EMV terminaler globalt. registrerer sitt.

Når du handler og betaler i butikker fungerer det biometriske kortet som hvilket annet som helst chip kort. Kortholderen bruker kortet i terminalen samtidig som fingret holdes på den innebygde sensoren. Fingeravtrykket verifiseres mot det som er kryptert på malen og ved biometrisk match der kortholderen er autentisert blir transaksjonen bevilget uten at brukeren trenger å gi fra seg kortet.

-Les også historien om kredittkortet

Les mer

DNB øker prisen for kortbruk og innfører gebyr på alle minibankuttak

Fra 1 Januar får alle kunder i DNB høyere kostnader på å bruke kredittkort og debetkort hos banken. I tillegg til høyere gebyrer på kort så blir også betalingstjenester dyrere.

Norges største bank DNB har altså innført 10 kr i avgift til kundene sine når de tar ut penger i DNB sine egne minibanker. Som kunde hos DNB er det lite du kan gjøre for å komme unna disse gebyrene.

Slik er DNB sine nye gebyrer

 • Uttak fra minibanker i utlandet: går opp tl 40 kr fra 35 kr (du må i tillegg betale 1% av uttakssummen når du bruker kredittkort)
 • Valutapåslag i utlandet: høynes fra 1,75% til 1,95%
 • Uttag fra DNB minibaker i Norge: fra tidligere 0 kr til 10 kr pr uttak
 • Uttag fra andre minibanker i Norge: fra 7 kr til 10 kr pr uttak
 • Kontouttak bank i butikk/postkontor: Prisen går opp 100% fra 10 kr til 20 kr
 • Papirfaktura kredittkort: var tidligere gratis for noen kort og kostet 20-35 kr for andre kort. Nå blir prisen 39 kr for alle kort.
 • Girobetaling: går fra 75 kr til 100 kr.
 • Betaling med brevgiro: fra 10 kr til 12 kr

Det blir dyrere å bruke DNB kortene utenlands

Valutapåslaget øker fra 1,75% til 1,95%, dette betyr at det blir 11,42% dyrere å betale med kort fra DNB utenlands. Kontantuttak med debetkort går opp fra 35 kr til 40 kr. Kontantuttak med kredittkort går fra 35 kr og 1% av uttakssummen til 40 kr og 1% av uttakssummen.

Det finnes bedre alternativer

Nå er det naturlig at mange DNB-kunder vil skifte ut sitt kredittkort, men hva er alternativene? Det finnes mange bedre alternativer. Alle kortene i listen nedenfor har ulike gode fordeler, se hvilket kort som passer deg.

 • Credits Visa - visakort
  Gebyrfrie uttak innlands og utenlands
  Gebyrfrie varekjøp inn- og utland
  Ingen fakturagebyr og ingen årsgebyr
  18 år
  100 000 kr
  51 dager
  Kredittbeløp kr. 10 000 o/12 mnd. effektiv rente 21,85%, totalt kr. 11 112.
  Få gebyrer
 • Santander Red kredittkort
  Kredittkortet med lav rente.
  Opp til 30% rabatt hos over 250 nettbutikker.
  Gebyrfrie varekjøp inn- og utenlands og kontaktløs betaling.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
  Lav rente og bra rabattprogram
 • remember kredittkort mastercard
  Opptil 25% rabatt i over 200 nettbutikker.
  Reise- og Avbestillingsforsikring.
  Mulighet for betalingsfri måned & ingen maksgrense på fordelsbonus.
  18 år
  150 000 kr
  45 dager
  Eff.rente 25,37%, 15 000, o/12 mnd. Totalt 16 465,-
  Bra på reise og bra rabattprogram
 • ya bank kredittkort visa
  Meget gode rabatter med valgfri kickback hver måned.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Gebyrfrie og rentefrie varekjøp med kontantuttak både inn- og utenlands.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  15.000 o/12 mnd, nom./eff.rente 20,80%/22,90%, totalt: 16.744
 • Bank Norwegian kredittkort Visa
  1% Cashpoints på alle kjøp og opptil 20% på flybilletter.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Ingen kontantuttaksgebyr i utlandet.
  18 år
  100 000 kr
  45 dager
  Eff. rente 23,1%, 15 000,- o/12m. Tot. 16 764,-
  Kredittkortet flest velger.
 • 365direkte mastercard kredittkort
  Beste kredittkort hos Dine Penger hele 10 ganger.
  85 øre rabatt per/l hos Esso
  2 % rabatt hos alle andre bensinstasjoner
  18 år
  50 000 kr
  45 dager
  Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16 929,-
  Meget bra som Bensinkort
 • Ikano Visa kredittkort
  1% rabatt på drivstoff og dagligvarer. 2% hos Shell.
  Meget bra rabattprogram med reiserelaterte rabatter.
  Reise- og avbestillingsforsikring
  23 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 21,92 %, 20 000 o/12 mnd. Kostnad: 2 102, totalt 22 102
  Bra på reise og bra rabattprogram
 • komplett kredittkort mastercard
  1% bonus på varekjøp, 2% på Internettkjøp & 6% på komplett.no.
  Gebyrfritt kontantuttak.
  Reise- og avbestillingsforsikring + 3 forsikringer.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 24,20 %, 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 837 kr
  Bra som bonuskort og bra på reise
 • YX Visa bensinkort
  40 øre i rabatt på YX- og Uno-X stasjoner.
  Du kan velge bransjerabatt hver måned.
  Hver 6. maskinvask på YX stasjoner gratis og detaljert bilregnskap.
  18 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 23,75%, * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.804,-
  Passer som bensinkort og bonuskort.
 • FlexiVisa kredittkort
  4% bonus på valgfri bonuskategori.
  Opptil 30% rabatt på over 250 nettbutikker.
  Bonuskategorier: drivstoff, klær/sko, sportsutstyr, flyreiser og elektronikk.
  20 år
  100 000 kr
  50 dager
  Eff.rente 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kostnad: 4.349. Totalt 39.349
 • SAS EuroBonus American Express-kredittkort
  Reiseforsikring og avbestillingsskydd og andre reisefordeler.
  10 Eurobonus hver gang du betaler med kortet.
  Kjøpsforsikring og Internettforsikring.
  20 år
  150 000 kr
  50 dager
  Eff rente fra 30,6 % kr 15.000,- o/12mnd. Totalt kr 17.023,-

Husk at du har valgmuligheter i ett fritt marked

Som forbruker og medborger i en fri demokrati med frie markeder så har du ofte en mulighet at velge bedre alternativer hvis du blir presentert et dårlig produkt. Du som forbruker kan og har til viss del et ansvar til å si nei til dårlige alternativer, for hvis ikke vil det dykke opp dårlige alternativer fra alle hold og kanter.

Den økte gebyrsituasjonen ikke bra for forbrukerne

Alle vanlige aksjeselskaper skal maksimere sine inntekter til aksjeeierne, dette gjelder også DNB. Å sette opp gebyrer kan være meget lønnsomt hvis kundene ikke endrer oppførsel, dvs endrer bank for sine gjøremål. Vi synes DNB sin gebyr politikk er en litt ufin måte å bruke sin ledende stilling på i det Norske bankmarkedet. DNB er Norges største bank. Den 1 desember i 2015 innførte DNB gebyrer på uttak over post i butikk og bank i butikk. Denne gangen argumenterte DNB med at det er jo gratis å ta ut penger i minibanken. Les her for å se hva VG skrev i oktober 2015. Nå kun omtrent 1 år senere har man altså også innført uttaksgebyrer til sine egne kunder i alle minibanker, også i sine egne, og samtidig økte en rekke andre gebyrer. Det spiller ikke noen rolle om du har et debetkort eller kredittkort, du må betale uttaksgebyr i minibanker uansett. Har man penger i en bank må det være mulig å ta ut pengene dine gratis. Banken tjener penger på mange andre måter.

DNB burde gå foran med godt eksempel

Vi mener at som konsument bør man overveie å endre oppførsel pga ting som dette, uansett om det er DNB, andre banker, eller andre selskaper i andre bransjer som tvinger kundene sine å betale gebyrer.

Som kunde har man et ansvar å si nei når ting går for langt. Som medborger i et land med fri konkurranse kan man se på tilbud fra konkurrerende aktører. I andre sammenhang ønskes det ofte at de ledende går foran med godt eksempel, som for eksempel i klimapolitikken.

DNB som er den største banken i Norge bør går foran med godt eksempel på å ikke bygge opp en gebyrøkonomi, der brukeren ikke har noen muligheter til å unnvike gebyrer, men istedet blir tvunget til å betale de. I stedet gjør DNB akkurat motsatt, de går i bresjen for å innføre nye gebyrer til kundene sine.

 

Les mer

Statoil Mastercard endrer nå navn til Circle K Mastercard

Circle K - MasterCard

Slik ser Circle K sitt nye kredittkort ut

Circle K kjøpte i 2012 opp Statoil sine bensinstasjoner, Statoil Fuel and Retail Norge AS. Nå i 2016 har navnet på bensinstasjonene også endrets til Circle K. I tillegg til endringen i navnet til bensinstasjonene så har også Statoil Mastercard kredittkort fått det nye navnet Circle K Mastercard.

Det nye kortet blir omtrent identisk til det tidligere kortet med fordeler som er lik. Du får 30 øre rabatt når du fyller tanken hos Circle K, Best Bensinstasjoner og på 1-2-3 bensinstasjoner. Når du har fylt over 500 liter får du bonus utenfor Circle K og når du fyller over 2500 liter innen et år så får du 40 øre rabatt pr liter. Kortet har også en reiseforsikring og rabatter på dekk og service. I tillegg har kortet en del andre fordeler.

Hvilke er Circle K?

Circle K kommer fra USA og er en kjede matbutikker som ble grunnlagt 1951 av Fred Hervey. Nå finnes selskapet også over store deler av Asia. Eieren av kjeden er Alimentation Couche-Tard som er en av verdens største selskaper innen drift av bensinstasjoner og storkiosker.

Historien går ende tilbake til 1951, da Fred Hervey kjøpte tre matbutikker i El Paso. Virksomheten ekspanderte kjapt de neste tiårene og driften ble spredt til flere delstater. I 1975 var det totalt ca 1 000 Circle K-butikker over hele USA. I 2003 ble kjeden kjøpt opp av det canadiske selskapet Alimentation Couche-Tard.

Alimentation Couche-Tard kjøpte opp Statoil-kjeden i 2012 og nå i 2016 endrer de kjedens navn til Circle K.

Les mer

Staten har strammet inn reglene for hvordan bankene fakturerer kundenes kredittkort

Staten har strammet inn reglene for hvordan bankene fakturerer kundenes kredittkort. Det har kommet nye retningslinjer fra staten angående bankenes fakturering kring kredittkort.

Bankene har tidligere øket kredittrammen til kunder uten at kundene selv har bedt om det. Dette skal det nå være slutt på.

Den utestående gjelden skal faktureres slik at kundene selv må velge et lavere beløp dersom de vil eller får anledning til det. Grunnen til dette er at bankene har i flere tilfeller fakturert et så pass lavt beløp hver måned at låne vokser selv om kunden betaler den månedlige fakturaen. Dette blir den nå også slutt på.

Hvis bankene og finansselskapene ikke følger finanstilsynets sine nye retningslinjer kommer det å komme en forskriftsendring.

Dette er de nye retningslinjene for fakturere kredittkort:

“• Føretaket skal ikkje auke kredittramma utan etter søknad frå kunden og bør alltid avslå ein søknad om kredittkort om kredittvurderinga er negativ.
• Opplysningane i kontoutskrifta, sjå finansavtaleloven § 48a, skal stå på fakturaen eller i eit vedlegg til fakturaen. Opplysningane skal gjevast kvar månad, og opplysningane skal vere godt synlege.
• På alle fakturasystem skal beløpsfeltet på fakturaen vise samla uteståande kreditt. Kunden skal gjevast informasjon på fakturaen om at beløpet kan endrast til eit lågare beløp og kva for beløp som minimum må betalast.
• Alle fakturaer der kunden har uteståande kreditt, skal innehalde ein tabell som viser kostnadene ved ulike betalingsløysingar.”

Kilde: Finanstilsynet

Les mer

DNB vurderer å selge Cresco og kredittvirksomhet

Cresco Gold kredittkort VISADNB har besluttet å iverksette en prosess for å vurdere ulike strategiske alternativer rundt bankens kredittkortvirksomhet som formidles gjennom eksterne kanaler, sier DNB i en børsmelding.

Kredittvirksomheten som er til vudering kalles “Kort Eksterne Kanaler” omfatter rundt en tredel av bankens totale kredittkortvolum, men omfatter ikke kredittkort under DNBs egen merkevare.

Under denne virksomheten finner vi blant annet Cresco Gold og andre kredit- og lojalitetskort.

Cresco Gold er et kredittkort uten årsavgift med en kreditt limit på 100 000,- med blant annet reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Virksomheten “Kort Eksterne Kanaler” har en balanse på ca 6 milliarder nok.

Vvirksomheten tilbyr også forbrukslån og kombinerte innskudds- og kredittkort.

Produktene i virksomheten distribueres gjennom egne distribusjonskanaler (for eksempel https://www.cresco.no/) og via tredjepartsdistributører og partnere, primært innen varehandel og organisasjons markedet.

DNB sin egen merkevare inngår ikke i denne strategiske vurderingen. Den egne merkevaren utgjør ca 2/3 deler av den totale kredittkortporteføljen til banken.

DNB Markets er engasjert som finansiell rådgiver med henhold til den strategiske vurderingen.

Utfallet kan bety at DNB selger hele eller deler av virksomheten eller at hele virksomheten fortsetter i DNB. Ved et eventuelt salg så vil kanskje mao merkevaren Cresco være til salgt. Kanskje dykker det opp muligheter for den som har penger og vil kjøpe seg en godt utarbeidet merkevare innen kredittkort.

Nyheten er levert av Hegnar – http://www.hegnar.no/bors/artikkel569683.ece

Les mer

Remember kredittkort kåret til beste shoppingkort

remember kredittkortRemember kredittkort er kåret til Beste Shoppingkort hos kredittkort-listen.no. Remember MasterCard vinner rett og slett fordi de har mange gode rabatter. Rabattene er fremst på en massa ulike gode nettbutikker, hos møbel- og interiørforretninger, på en gjeng hoteller og hos en rekke spesialbutikker.

Dette er et kort du kan spare mye på hvis du liker og shoppe. I rabattprogrammet ingår over 200 stk nettbutikker, av så har du et godt utvalg av kjente butikker som blandt annet:: Zalando, Nelly.com, Ellos.no, Apple Store, Adlibris, Tanum, Hotels.com, Sas.no og CDON.

Rabattene i rewardprogrammet kommer i form av cashback som trekkes av automatisk på neste faktura.

Remember card scorer også bra i kåringen av Beste Reisekort der kredittkortet kommer på 2e plass etter Norwegian kredittkort. Med Remember har du gratis reise- og avbestillingsforsikring når du betaler 50% av reisens transportkostnader med kortet.

Totalt sett er dette et meget bra kredittkort som mange kan ha bruk for.

Les mer

Krever at foreldrenes kredittkort knyttes til skolens nettbrett

kredittkortI Bærum kommune så må elever som utstyres med nettbrett i regi av Bærum kommune ha en iTunes konto som er knyttet til foreldrenes kredittkort.

For å opprette en iTunes konto, må den knyttes til et norsk kredittkort. Det har medført at noen foreldre ved Jong skole har satt seg på bakbeina i følge Budstikka.

Jong skole er en av fem skoler i Bærum der nettbrett er hovedverktøy i undervisningen. Senere i år skal 10 nye skoler inn i denne ordningen.

“– Jeg tror ingen foreldre ville reagert, dersom de slapp å knytte kontoen opp mot et kredittkort. De stoler ikke helt på at det er trygt. Men det er trygt. Elevene kan ikke misbruke kortet, sier Jong skoles rektor Frode Sømme.” melder Budstikke.

Alle foreldre som ikke vet hvordan dette går til kan få detaljert veiledning hvordan gå frem.

Noen foreldre har ikke norsk kredittkort og noen foreldre vil ikke av prinsipielle grunner ikke knytte kredittkortet til et nettbrett som eies av skolen.

Vi synes dette var en litt av en nyhet at foreldre må ha kredittkort for at elevene skal kunne gå i skolen på en skikkelig måte og være en del av den ordenarie skoleplanen.

Må alle foreldre være beredt på å ha kredittkort til ungene i fremtidens skole? Kommer dette til å bli normen?

Se hele artikkelen på Budstikka http://www.budstikka.no/skole/undervisning/jong/krever-at-foreldrenes-kredittkort-knyttes-til-skolens-nettbrett/s/5-55-257167

Les mer

Gjeldsveksten i Norge svakere enn ventet

kredittkortTolvmånedersveksten i publikums innenlandske bruttogjeld (K2) var 5,4 prosent fram til utgangen av november 2015, ned fra 5,5 prosent måneden før, melder SSB. I følge TDN Finans var det ventet en økning på 5,6 prosent, melder hegnar.no.

Publikums innenlandske bruttogjeld var 4.875 milliarder kroner ved utgangen av november, melder SSB.

Kredittveksten har hatt en fallende kurve de siste 3 årene, se kredittindikatoren på SSB. statistikk på.

For husholdningene var det uendret gjeldsvekst på 6,2% frem til utgangen av November. Den samlede bruttogjelden for husholdningene var på 2 858 milliarder kr i ved samme tid.

Det var sterkere gjeldsvekst for ikke-fianansielle foretak og for kommuneforfaltningens innenlandske bruttogjeld.

Banker og kredittforetak samlet hadde en svakere gjeldsvekst. Av publikums totale innenlandske bruttogjeld var 80% utlån från banker og kredittforetak, totalt 3910 milliarder kroner. Tolvmånedersveksten i utlån fra banker og kredittforetak var samlet 5,8%, ned fra 5,9% fra måneden innen.

Veksten i obligasjonsgjeld var og ned ved utgangen av November.

Publikums innenlandske bruttogjeld var 4.875 milliarder kroner ved utgangen av november.

 

Les mer

Her er en gjeng gode nyhetssider: Aftenposten.no, Nettavisen.noHegnar.noVg.no, Bt.noBudstikka, Ba.noDagbladet.noØstlendingen Elverum, Dn.noSandefjord BladLaagendalspostenTønsberg blad, og Kragerø blad.

Slik får du Apple Pay

Nå kan du endelig betale med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac i nettbutikker, butikker, på diverse brukersteder og for kollektivtransport. Apple Pay ble lansert 20. Juni 2018 og er en digital lommebok, likt Vipps, som kan brukes overalt der du kan betale med kontaktløs betaling i hele verden. Først ut med å ta Apple ...

Les mer

Bunker Oil – Bensinkort

Bunker Oil har 65 bensinstasjoner runt om i Norge. Selskapet er et lavpris selskap som kommer fra Ålesund. De fleste bensinstasjonene er lokalisert ved kusten og i Nord-Norge. Bunker Oil sier de har den nordligste bensinstasjonen i Norge som ligger i Mehamn. Selskapet har noe som heter Bunker Oil tankingskort som skal ...

Les mer

Sbanken kredittkort

Sbanken Kredittkort Visa. Sbanken, som er tidligere Skandiabanken, er en populær bank som flere ganger har blitt kåret til banken med de mest fornøyde kundene. Sbanken kredittkort er et kredittkort som har en relativt lav rente for å være et kredittkort. Nedsiden mer kortet er at det ikke har mange fordeler, ...

Les mer
More posts