fbpx

Sammenlign og finn beste kredittkort

Vi har testet et utvalg av populære kredittkort på det norske markedet for å se hvilke kort som har de beste fordelene til deg som forbruker.

Beste kredittkortene 2024 – Våre toppvalg

 • Opp til 30 % rabatt hos 240 butikker og rabattsteder.
  Gebyrfrie uttak i hele verden.
  Omfattende Reiseforsikring via Gouda.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 43 dager
  Et helt gebyrfritt kort
  Eff. Rente 26,69 %, kr 25 000 kr/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.
 • opptil 20 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker.
  Reise- og avbestillingsforsikring inkludert.
  Mulighet for betalingsfri måned & ingen maksgrense på fordelsbonus.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 45 dager
  Bra rabattprogram og bra på reise
  Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.
 • Axo Finans

  Gratis og uforpliktende å søke
  Velg kortet du selv vil ha
  Fordeler tilpasset deg
  Aldersgrense 20 år
  Maks Kreditt 100 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eff. Rente 26,69%, kr 25.000 o/12 mnd. Kostnad kr 3.337. Totalt kr 28.337. Ulike kort har ulike renter
 • 1% bonus hos alle bensinstasjoner og 2% på dagligvarer.
  Gebyrfrie uttak i utlandet.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 100 000 kr
  Rentefri Kreditt: 45 dager
  Velg Cashpoints eller Cashback
  Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kost. 1.764. Tot. 16.764.
 • Kredittkortet med lav rente.
  Opp til 30% rabatt hos over 250 nettbutikker.
  Gebyrfrie varekjøp inn- og utenlands og kontaktløs betaling.
  Aldersgrense: 18 år
  Maks Kreditt: 100 000,-
  Rentefri Kreditt: 50 dager
  Lav rente og bra rabattprogram
  Eff. rente 17,1%, 15.000,- o/12 mnd. Kost. 1.323. Tot. 16.323
 • Uno Finans

  Én søknad, flere banker
  Velg fordelene som passer deg best
  Gratis og uforpliktende
  Aldersgrense 18 år
  Maks Kreditt 150 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1%, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
 • Søk om flere kort samtidig
  Velg det som passer deg best
  Gratis og uforpliktende tilbud
  Aldersgrense: 20 år
  Maks Kreditt: 150 000,-
  Rentefri Kreditt: 0–50 dager
  En søknad - Flere kredittkort
  Eff.rente 25,47 %, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 3 207. Totalt kr 28 207. Ulike kort har ulike renter.
Finn ditt perfekte kredittkort

Reisekort med fordeler – Verden venter

Oppdag kredittkort som gjør reising mer givende med eksklusive reisefordeler, poeng på fly og hoteller, og tilgang til flyplasslounger. Gjør din neste reise bedre med det rette kortet.

Kredittkort med cashback – Spar på hver kjøp

Få mer ut av dine daglige kjøp. Finn kredittkort som tilbyr cashback på alt fra dagligvarer til drivstoff, og øk din kjøpekraft.

Finn det perfekte kredittkortet

Nøkkelen til å velge det beste kredittkortet ligger i å forstå dine egne behov og hvordan ulike kort passer inn. Vurder nøye kostnader som gebyrer og renter, samt fordelene som bonuspoeng og cashback. Enten du er ute etter reisefordeler eller daglige besparelser, kan vår sammenligningstjeneste veilede deg til det ideelle valget.

Vi ønsker å hjelpe deg å finne et passende kredittkort

Vår målsetning er at hjelpe deg som forbruker å finne kredittkort som passer deg ved å vise enkel, lett forståelig og relevant kredittkortinformasjon.

Det kan være mye å spare på å velge rett kort så vi anbefaler at du sammenligner fordeler og betingelser for å finne et kort som passer deg. Se vår kredittkort-test nedenfor eller se på våre nisjetester med kategorier som bensinkort, reisekort og flybonuskort.

 • Det er gratis å søke kredittkort.
 • Du kan spare penger med et kredittkort som passer ditt bruk.
 • Søknadsprosessen er digital og kan signeres elektronisk med BankID.
 • Det går å søke et eller flere kort hvis man ønsker det.  

Hvem kan søke om kredittkort?

 • Du må være norsk statsborger og du må ha bodd i Norge i tre år.
 • Må være eldre enn den oppgitte aldersgrensen på kortet.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg
 • Noen kort har krav til inntekt.

Hvordan gå frem for å velge beste kredittkort til deg?

Beste kredittkortFinn først ut hva hensikten med kredittkortet er. Hvorfor vil du ha et kredittkort?

Skal du ha det som en reserve for ekstra penger når du trenger det eller ønsker du å benytte det for å spare penger på gode tilbud og bonuser? Eller ønsker du kanskje et kredittkort å ha på reisen fordi at det er trygt og sikkert?

Sett deg inn i hvilke typer av fordeler du kan få ved å ha et kredittkort.

En enkel måte å gjøre det på er å se på de ulike typene av nisjekort vi har på nettsiden. Mange kort har reisefordeler med reiseforsikring inkludert hvis du betaler minst 50% av reisens kostnader med kortet. Noen kort har også rabatt på bensin og drivstoff og noen kredittkort gir deg rabatter når du handler innen ulike bransjer eller på ulike butikker. Flere kort gir også bonus på alle varekjøp du bruker med kortet bonusen kan du normalt ta ut som cashback eller flybonus.

Hvis du ønsker å benytte deg av å få rabatter bør du finne ut hva du normalt bruker mye penger på, helst på noenlunde kontinuerlig basis.

Dette er av interesse fordi mange kredittkort har diverse forskjellige tilbud som er basert på at du får rabatt på spesifikke: varer, bransjer, produkter, butikker, flyselskap osv. Du må mao bruke penger for å spare penger. Da er det lurt at ha rabatt på noe du vil bruke penger på uansett om du har et kredittkort eller ikke.

Kredittkortet har sin opprinnelse i USA og er ganske lærerik og spennende lesing. Det er lett å glemme at kreditt er en viktig funksjon i samfunnet. Les om kredittkortets historie.

Bensin- og drivstoffkort

Hvis du for eksempel legger mye penger på bensin vil det selvsagt kunne lønne seg å ha et bensinkort der du får rabatt på hver liter bensin du fyller. Hvis du reiser noen ganger om året kan de være lurt å ha et kredittkort med reiseforsikring. De fleste kredittkort (ikke alle) i Norge har enten drivstoffrabatt eller reiseforsikring inkludert i kortet.

Kredittkort for å ha med seg på reisen

Det er populært å bruke kredittkort på reisen og det er ikke uten grunn siden det finnes flere fordeler med å ha med seg gode kort på reisen:

 • Du er beskyttet av finansavtaleloven også i utlandet med kredittkort.
 • Mange kort har reiseforsikring inkludert når du bestiller reisen med kortet.
 • Det finnes mange rabatter og få på reiserelaterte produkter og tjenester som: flybonus, rabatt på leiebil, hotell og mye annet.

Hvis du handler en vare eller en tjeneste og selgeren ikke leverer det han har lovt kan du rette kravet mot banken fordi du er beskyttet av finansavtaleloven. Dette er stor fordel når du åker utenlands. Les mer om beste kredittkort å ha med på reisen og 5 grunner til at du bør bruke kredittkort på reisen.

Kort som gir rabatter når du handler hos ulike butikker

Kort med rabatter kalles ofte for rabattkort eller shoppingkort. Finn ut hva det er du pleier å handle. Mange kort gir shopping fordeler som går på at du får rabatter når du handler hos ulike butikker. Typiske fordeler er å få rabatt per bransje eller på for spesifiserte butikker innen netthandel, som Zalando og booking.com. Noen kort gir rabatt mat og dagligvarer og på alt du handler på Internett. Her kan det være mer penger å spare enn du tror.

Ha et kort som reservepenger

Hvis du kun vil ha et kredittkort for å ha som reserve penger kan det være lurt å ha et kort som ikke har årsgebyr og lav rente.


For å oppsummere så er vårt tips er altså at begynn med å få deg en oversikt over hvilke typer av fordeler du kan få, prøve sen og finne et kort som passer til ditt behov og bruksmønstre. Det kan også være nyttig å se over de beste kredittkortene i Sverige for en bredere forståelse. Noen ganger kan det være lurt å ha flere kort. Dette rekommanderes spesielt til de som er disiplinerte og har god ansvarlig økonomisk sans.

Husk at hvis du skal spare penger med et kredittkort må du alltid betale tilbake all utestående kreditt hver måned. Hvis ikke vil renten på kreditten spise opp besparingen du har gjort. Hvis du har for mye kredittkortsgjeld med høy rente kan du lønne seg å ta en refinansiering med et forbrukslån som normalt sett har lavere rente. Hvis du bor i Sverige og er på jakt etter et forbrukslån så kalles de privatlån på svensk.


Hvordan fungerer et kredittkort?

Et kredittkort er et kort som later deg handle på kreditt. Når det gjøres en handel med et kredittkort er det banken eller finansieringsselskapet som betaler selgeren når kortet belastes. Beløpet betaler du tilbake etterpå. Et kredittkort er koblet til en kredittkonto med en kredittgrense, så du trenger ikke å sette inn penger på en konto for å handle med kortet. Kredittgrensen er maks-beløpet brukeren kan ha utestående i kreditt hos utstederen av kredittkortet.

Så lenge kreditten betales ved første forfall løper det ingen rente på kreditten. Hvis ikke hele det utestående beløpet blir betalt ved første forfall løper det rente på all kreditt som løper videre. Kreditten som løper videre kan betegnes som en kreditt eller ses på som et lån. Brukeren av kortet har mulighet til å utsette betalingen av kreditten og betale et minimumsbeløp hver måned.

Et kredittkort har sjelden årsgebyr og har oftere fordeler sammenlignet med bankkort. Med et kredittkort kan man faktisk spare penger hvis man bruker rabatter og bonuser og alltid betaler tilbake all kreditt ved første forfall. Det er ikke mulig med bankkort eller lån, men det kreves disiplin for å spare penger med et kredittkort.

Visste du at finansavtaleloven beskytter deg mot å bli lurt når du handler med kredittkort?

Visste du at du har kjøpsforsikring inkludert hver gang du handler med kredittkort i følge finansavtaleloven? Dette er en av de viktigste fordelene du har med et kredittkort sammenlignet med et debetkort. Hvis du handler en vare eller tjeneste og selgeren leverer et produkt som ikke holder mål eller går i konkurs kan du rette kravet mot banken. Loven beskytter deg både i Norge og i utlandet så den fungerer både på utenlandsreiser eller hvis du handler på utenlandske nettsider med kortet. Trenger du hjelp med prosessen kan du kontakte banken eller forbrukerrådet. Les mer om dine rettigheter og om  kjøpsforsikring på kredittkort.

Sammenlign kredittkort

Vår nettside er lagt slik at du enkelt og kjapt skal kunne sammenligne kredittkort for å gjøre det enklere å finne et passende kort for ditt behov.
Merk at vår beskrivelse av kredittkortene på vår side er en oversikt og et utvalg av informasjon og ikke fullstendig informasjon. Les fullstendige vilkår på nettsidene til kredittkortutstederne.

Søke kredittkort

Når du søker kort gjør du det direkte på nett. I prinsipp hos alle banker har du mulighet til å signere søknaden elektronisk med BankID. Hvor kjapt du får svar på søknaden spørs litt om hvor du søker og hvor solid økonomi du har. Mange får svar på søknaden umiddelbart, og noen søknader går til manuell behandling. Ved manuell behandling kan søknaden tar gjerne søknaden 1-3 dager. BankID gjør søknadsprosessen enklere. Du trenger ikke å vente på å få papirer sendt i posten som du skal signere manuelt og sende tilbake pr vanlig post.

Relaterte artikler om kredittkort

Våre generelle tips om kredittkort bruk.

Slik får du rabatt når du handler på nettet – se vår oversikt om kredittkort med rabatt på netthandel eller betalingskort med bonus og dagligvarerabatter.

Kredittkort med rabatt på mat og dagligvarer.

sammenligne kredittkort

Om kredittkorttesten

Vi har valgt at ikke rangere beste generelle kredittkort. Om et kort er bra for deg avhenger av hvordan du bruker kortet, hvordan akkurat ditt normale forbruke ser ut og hvor flink du er til å betale ned all utestående kreditt hver måned. Folk ønsker å ha et kredittkort for ulike grunner. Noen ønsker å ha kortet for å ha tilgang til ekstra penger hvis det trengs og noen ønsker å bruke kortet for å benytte seg av fordelene kortet gir for å spare penger.

Vi anbefaler ikke bruk av kredittkort som lån, vi mener at man helst aldri skal betale renter på et kredittkort men betale ned den utestående kreditten hver måned. Hvis du har bestemt det for at du ønsker å ha et kort anbefaler vi at du finner et kort som passer ditt bruksmønstre, slik at du kan spare penger når du bruker kortet. Les gjerne våre tips om hvordan man kan går frem for å velge kredittkort.

Kortene på listen er et utvalg av kredittkort i Norge og ikke alle kredittkortene på det norske markedet. Vi gjør oppmerksom på at vi mottar provisjon fra kortutstederne ved innvilget søknad.

Kredittkort Tips og annet

Tips for bruk
Uansett hvilket kort du bruker er det lurt å betale av beløpet du har brukt så kjapt som mulig, slik at det ikke løper rente på kortet.
Hva gjelder sikkerhet så er det lurt å lagre telefonnr. til sperretjeneste og kundeservice hvis du taper bort kortet. Slik at du kjapt kan få hjelp hvis du trenger å sperre kortet, trenger nødkort eller nødkontanter. Lær deg Pin-koden utenat, gi aldri koden til noen annen og vis aldri koden når du bruker kortet.

Andre kredittkort
Kort som ikke er med på vår liste – her finner vi blant annet: Remember Mastercard, YX Visa, yA Bank kredittkort, Storebrand KredittkortEika GoldShell MastercardCresco GoldCircle K MastercardCresco Access, SbankenTwo CardsCredits Flex+ VisaManchester United VisaGebyrfri VisaReal FinansTrumf VisaNAF Xtra Mastercard, Skandiabanken visaStatoil MasterCardDNB Mastercard, Vip Credit CardEsso MasterCardSupreme Card GoldDiners Club InternationalEurocardEurocard GoldEurocard PlatinumMonobank kredittkort og Widerøe Kredittkort. Litt mer om Entercard.

Vi lister kun kredittkort fra utstedere som er godkjente av Finanstilsynet.

Nyheter om kredittkort: Kredittkort nyheter.